Megint megjött a csoda: legyőzte Angliát a válogatott

2022. június 04. szombat 19:59

A magyar válogatott bravúros teljesítménnyel, kiválóan játszva 1-0-ra legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes Angliát a Nemzetek Ligája A divíziójának 1. fordulójában.

Nemzetek Ligája, A divízió, 1. forduló:
Magyarország-Anglia 1-0 (0-0)
gólszerző: Szoboszlai 66. - 11-esből

A Puskás Arénában 30 ezer, 14 éven aluli gyerek előtt megrendezett találkozón Szoboszlai Dominik szerezte a győztes találatot büntetőből a 66. percben. A magyar válogatottnak - óriási meglepetésre - több helyzete volt, és akár nagyobb különbséggel is megnyerhette volna a mérkőzést, amit többé-kevésbé végig irányítani tudott.

Nehéz lenne kiemelni bárki is a mieinktől, rossz teljesítményt senki nem nyújtott, kiválóan azonban többen is játszottak. Talán Schäfer András és Nego Loic volt a két legjobbunk, de mindenki hozzátette a magáét az elképesztő sikerhez. Valóra váltak Marco Rossi gondolatai, aki a sorozat nyitánya előtt nyilatkozott nekünk: 

Igaz, hogy az angol válogatott nagyon messze volt a legjobbjától, és még hátrányban sem igazán tudta magát felpörgetni, de ez nem von le semmit a mieink teljesítményének értékéből. Marco Rossi újra csodát tett, a kapitány érkezése óta többek között az alábbi csapatokat győzte le: Horvátország, Wales, Lengyelország, Törökország és most Anglia, ezen kívül pontot szerzett Eb-meccsen Franciaországtól és Németországtól is. 

A magyarok ezt megelőzően az 1962-es világbajnokságon győzték le az angolokat, azóta három döntetlen mellett 12-szer kikaptak tőlük. Marco Rossi együttese három nap múlva, kedden az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában a Nemzetek Ligája második fordulójában.

MOL Sportágak
MOL Csapat