MOL Csapat: Nekifeszül Európának a magyar diaszpóra

2020. augusztus 27. csütörtök 10:30

A MOL Fehérvár, az FC DAC és az FK TSC is megkezdi szereplését az európai kupákban, a fehérváriak, a dunaszerdahelyik és a topolyaiak is verhető ellenféllel találkoznak az EL-ben.

A MOL Fehérvár az egyetlen a MOL Csapat tagjai közül, amely hazai pályán játszhat, a Vidire az ír bajnokság második helyén álló Bohemians vár. A fehérváriak nem kezdték a legjobban a bajnokságot, csak két döntetlen jött össze az első fordulóban, így továbbra is várjuk Márton Gábor első hivatalos győzelmét, ami remélhetőleg csütörtökön, az Európa Liga selejtezőjében összejön.

"Alaposan feltérképeztük az ellenfelünket. A Bohemian elsősorban hosszú indításokkal próbálkozik támadásaik során. Ismerjük az erősségeiket, gyengeségeiket, tudjuk, hogy milyen taktika vezethet eredményre ellenük."A mérkőzésen nem is lehet más az elvárás, mint a továbbjutás. Az egy meccses rendszer elsülhet jól és rosszul is, a továbbjutáshoz mindenképpen gólt, gólokat kell szereznünk - mondta a klub honlapjának Márton Gábor.

A mérkőzést ugyan zárt kapuk mögött rendezik, de a Vidi rengeteg programmal várja a szurkolókat egy közös meccsnézésre, a MOL Aréna Sóstó parkolójában lesz közös tánc, freestyle-bemutató és gyereksarok is. A programokról itt olvashatsz bővebben.

Izlandon csap a lecsóba az FC DAC

A MOL Csapat felvidéki tagja zsinórban harmadik évben méretettetheti meg magát Európában, a dunaszerdahelyiek célja idén az, hogy a második fordulónál is tovább jussanak. Ehhez első körben az izlandi Hafnarfjördurt kellene legyőzni, méghozzá idegenben.

“Egy jól szervezett csapattal találkozunk, amely nem a tipikus szigetországi focit preferálja. Igyekeznek passzokon alapuló játékot alkalmazni, a labdaszerzés után nem rugdossák azt föl, inkább a fokozatos támadásépítést részesítik előnyben. A keretükben több minőségi játékos is megtalálható, kemény erőpróba vár ránk. Végig összpontosítanunk kell és a legjobbunkat nyújtanunk” - mondta a DAC magyar scoutja, Németh Antal a klub honlapjának.

Az izlandiak legnagyobb neve nem más, mint az edző, Eidur Gudjohnsen, az egykori kiváló csatár csapata jelenleg a 3. helyen áll az izlandi bajnokságban.

Bemutatkozik a Topolya

A MOL Csapat tagjai közül a topolyai FK TSC-nél a legnagyobb az izgalom. Nem mintha a kisinyovi Petrocub olyan veretes ellenfél lenne, inkább arról van szó, hogy a topolyaiak történetük első európai kupameccsükre készülnek Moldáviában.

“Kielemeztük őket, és kaptunk segítséget a moldáv bajnokságban a Sheriff Tiraspolt irányító horvát edzőtől is. A Petrocub minden évben ott van az Európa Liga selejtezőjében, továbbjutnia még nem sikerült, de mindig szoros meccseket játszott. Komoly meccset, nagy csatát várok, több moldáv válogatottja is van az ellenfélnek, de bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk. "Lesznek taktikai változások, de nagyjából ugyanazt játsszuk majd, mint a hazai bajnokságban” - mondta Szabó Zoltán vezetőedző.

Szurkolóinknak mozgalmas délutánjuk lehet, hiszen a MOL Fehérvár-Bohemians mérkőzést 18 órától követhetik a tévében, a DAC izlandi mérkőzése 19.15-kor kezdődik, a Topolya pedig 20 órakor kezd Kisinyovban. Csak egy dolog miatt vagyunk szomorúak: hogy a Sepsi OSK nem tudta megnyerni a Román Kupát, mert akkor most a csallóköziek és a vajdaságiak mellett a székelyeknek is szurkolhatnánk. Hajrá, MOL Csapat, hajrá, magyarok!

MOL Sportágak
MOL Csapat