Nagyszerű pontszerzéssel folytatta az NL-t a válogatott

2022. június 11. szombat 22:38

A magyar válogatott döntetlent játszott szombaton a német csapattal a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. fordulójában, a Puskás Arénában, ezzel megőrizte a második helyét.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. forduló:
Magyarország-Németország 1-1 (1-1)
gólszerző: Nagy Zs. 6. ill. Hofmann 9. 

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Nagy Zsolt révén a 6. percben jutott vezetéshez, de a németek Jonas Hofmann 9. percben szerzett találatával egyenlítettek. A folytatásban is aktív maradt a magyar csapat, amely többet birtokolta a labdát, mint az várható volt a németekkel szemben, és bár az ellenfélnek is voltak helyzetei, a félidő hajrájában Fiola csaknem újra vezetéshez juttatta a mieinket.

 
Fotó: MLSZ
 

A második félidőben fokozatosan hátrébb húzódott a magyar válogatott, a németeknek volt néhány veszélyes helyzetük, de Marco Rossi csapata kiválóan védekezett, és ha lehetősége nyílt rá, támadásba is indult. A mieinknek is voltak helyzetei, a csereként beállt Ádám Martin kétszer is jó helyzetből fejelhetett, de a komolyabb helyzetei a németeknek voltak. Gól azonban nem született, maradt az 1-1-es végeredmény.

A magyarok ezzel a döntetlennel megőrizték második helyüket a csoportban, melynek másik szombati mérkőzésén az Európa-bajnok olaszok 0-0-ra végeztek az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként. A magyar válogatottban Lang Ádám 50. alkalommal lépett pályára a nemzeti tizenegyben. Marco Rossi csapata kedden a csoport utolsó helyén álló Anglia vendége lesz Wolverhamptonban.

MOL Sportágak
MOL Csapat