Nikolics góljával ébredt tavaszi álmából a MOL Fehérvár

2020. május 17. vasárnap 10:04

Bő két hónap után játszott újra meccset a MOL Fehérvár, a ZTE elleni edzőmeccset Nikolics gólja, illetve Kovácsik bravúrjai döntötték el a fehérváriak javára.

A MOL Fehérvár 63 nappal a DVTK elleni hazai bajnoki után játszott ismét meccset, a ZTE FC otthonában lépett pályára szombat délután felkészülési találkozón. Joan Carrillo a Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Hangya - Pátkai, Nikolov - Nego, Hodzic, Petrjak - Nikolics tizenegyet küldte pályára.

A több mit két hónapos kihagyás mindkét csapaton meglátszódott, az első félidőben kevés említésre méltó esemény történt, főleg a két tizenhatos közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapusoknak nem sok dolguk akadt. Ez aztán megváltozott, különösen Kovácsiknak kellett nagyon figyelnie, többször is csak a válogatott kerettag kapus éberségén múlt, hogy nem került hátrányba a MOL Fehérvár.

A 74. percben Petrjak szöglete után Musliu fejelt kapura, érkezett Nikolics, aki úgy csúsztatott bele a fejesbe, hogy az védhetetlenül vágódott a ZTE kapujába. Ezzel a góllal a MOL Fehérvár meg is nyerte a mérkőzést.

Carrillo: Jöjjön vissza az alapjáték

"Egyrészt fontos volt, hogy megnézzük, hogyan állunk szervezettség tekintetében. A védekezésünk mondhatni jól működött, támadásban pedig próbálkoztunk becsülettel, de elég sok technikai hiba csúszott a játékunkba. Két hónap szünet után erre lehetett is számítani - mondta Joan Carrillo, a MOL Fehérvár vezetőedzője.

"Emellett pedig szerettük volna, ha mindenki teljes intenzitással játszik, ezzel nem is volt semmi probléma. 75 perc után cseréltünk sort, a Budafok ellen értelemszerűen azok a játékosok kapnak majd több lehetőséget, akik ma kevesebbet játszottak, vagy nem léptek pályára. Az edzéseken arra törekszünk, hogy konszolidáljuk a folyamatokat, újra visszajöjjenek azok az alapvető dolgok, amelyek egy csapat működéséhez elengedhetetlenek. Azonban még egy edzőmeccs intenzitása is teljesen más, mint bármelyik edzésé, hiszen ilyenkor éri kellő stresszhatás a labdarúgókat. "Értékelem a munkát, amit a játékosok beletettek a meccsbe, amiért jöttünk, azt visszakaptuk ettől a kilencven perctől.”

MOL Sportágak
MOL Csapat