Nikolics Nemanja: Készen állunk a bulgáriai csatára!

2020. szeptember 09. szerda 09:24

Visszatért a válogatottba, és csaknem három év után gólt is szerzett Nikolics Nemanja. A MOL Fehérvár csatára imádja, hogy Marco Rossi bevállalja a kétcsatáros játékot, és hisz az Eb-szereplésben.

Sok pozitívumot, egy bravúrgyőzelmet és egy küzdelmes vereséget hozott a Nemzetek Ligája-rajt a magyar válogatott számára. Marco Rossi csapata előbb Törökországban nyert - kiváló játékkal -, majd hazai pályán kikapott Oroszországtól úgy, hogy az ellenfél már 3-0-ra vezetett, a magyarok mégis feljöttek 3-2-re, és izgalmassá tudták tenni a hajrát. Az olasz kapitány mindkét meccsen a pályára küldte a MOL Fehérvár csatárát, Nikolics Nemanját.

Sokba került az elrontott első félidő az oroszok ellen

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 2. forduló: Magyarország-Oroszország 2-3 (0-2)Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Maurizio Mariani gólszerzők: Sallai (62.), Nikolics (70.), illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Mário Fernandes (46.) sárga lap: Sigér (42.), illetve Zobnyin (25.)

“Felvállaltuk a támadófocit mindkét meccsen, olyan játékot játszottunk, amit szeretnek a szurkolók. Törökországban nagyon jól játszottunk, és teljesen megérdemelten győztünk, az oroszok ellen viszont érezhető volt, hogy sokan elfáradtak a csapatból, mégis azt hiszem, hogy összességében két pozitív meccs áll mögöttünk” - mondta a MOL Csapatnak a Vidi csatára.

A vereségből tanulni kell

A magyar válogatott - ahogy Marco Rossi fogalmazott - Törökországban az eddigi legjobb játékát nyújtotta az első félidőben, mióta az olasz kapitány irányítja a csapatot. Az oroszok elleni első félidő azonban már nem sikerült ilyen jól.

“Tompa és fáradt volt a csapat az első félidőben, ami nem is meglepő, hiszen csak egy csere volt a kezdőben a néhány nappal korábbi, törökországi meccshez képest. "Nem tudtuk megtartani a labdát, alig vezettünk veszélyes támadást, és be-becsúszott néhány hiba is, amit egy olyan jó csapat, mint az orosz könyörtelenül megbüntet. Sajnos így is lett, de szerintem ebben a meccsben is meg kell látni a pozitívumot.”

 
Fotó: MLSZ
 

“Úgy gondolom, óriási dolog, hogy 0-3-nál sem adta fel a csapat, mentünk előre az egyenlítésért, még ha az első félidőben nem is utalt rá sok jel, hogy meccsben lehetünk. Küzdöttünk, ahogy tudtunk, és bizony a gólom után idegesek is lettek az oroszok, hiszen innentől bőven benne volt a mérkőzésben, hogy szerzünk még egy gólt, és döntetlenre végzünk” - idézte fel a gólja utáni bő húsz percet a MOL Fehérvár csatára.

Nikolics három év után szerzett gólt a válogatottban, időközben lemondta a szereplést, de Marco Rossi meggyőzte, hogy térjen vissza a csapatba. “Manapság már nincs sok edző, aki bevállalja a kétcsatáros játékot, úgyhogy számomra külön öröm, hogy Rossi közéjük tartozik. "Az olasz szakember bátor játékra ösztönöz minket és ez minden bizonnyal a szurkolóknak is tetszik..”

Nikolics-góllal az Eb-re!

“Kaptam 20-22 percet mindkét meccsen, és úgy gondolom, sikerült élnem vele. A törökök ellen ugyan nem jött össze a gól, de szerintem jól szálltam be a meccsbe, az oroszok ellen pedig összejött a gól is. Szerencsére jó formában vagyok, a MOL Fehérvárban is szépen jönnek a gólok, négy meccsen négy gólnál járok, így csak arra kell figyelnem, hogy a formám kitartson a bolgárok elleni pótselejtezőig” - tette hozzá mosolyogva Nikolics.

Szoboszlai káprázatos lövése megérdemelt győzelmet hozott

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 1. forduló: Törökország-Magyarország 0-1 (0-0)Sivas, zárt kapus, v.: Artur Dias (portugál) gólszerző: Szoboszlai (80.) sárga lap: Yilmaz (36.), Kahveci (91.), illetve Sigér (45.), Fiola (59.), Lang (74.) Törökország: Cakir - Müldür, Demiral, Söyüncü, Umut Meras - Ayhan, Yandas (Kahveci, 58.)

“Ami a támadójátékunkat illeti, természetesen megvannak Rossi alapemberei, de nem arról van szó, hogy csak bennük bízik. Szalai Ádám például elképesztő mennyiségű munkát tesz a közösbe, folyamatosan leköt két embert, nyitja a területeket, az ő munkája abszolút nélkülözhetetlen. De vannak helyzetek, amikor más típusú csatár kell: a törökök a második félidőre olyan magasra feltolták a védekezésüket, hogy kellett egy játékos, aki a nagyobb területeket ki tudja használni, ezért jöttem be én Ádi helyett” - magyarázta a MOL Fehérvár csatára.

Október elején jön a válogatott legfontosabb meccse, a bolgárok elleni Eb-pótselejtező. Nikolics szerint a magyar csapatnak abszolút van esélye a bravúrra idegenben, főleg, ha sikerül a törökök ellen látott formát átmenteni a szófiai meccsre.

 
Fotó: MLSZ
 

“Úgy gondolom, készen állunk a bolgárok elleni pótselejtezőre. Hogy három védővel fogunk-e játszani Szófiában, arra csak a kapitány tudja a választ, de nem lepődnék meg, ha így lenne, hiszen a törökök elleni játékkal bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk idegenben is bátran, gólra törően futballozni. Az a meccs nagyon sokat segített nekünk csapatként, és ha megmarad a csapatszellem, biztos vagyok benne, hogy lesz esélyünk Bulgáriában is.”

“Nagyon hasznos volt, hogy két tétmeccset is játszhattunk a selejtező előtt, sok minden kiderült a szerkezetről, a játékosok formájáról, és a fejlődési pontokról is. Oda kell majd tennünk magunkat, és nemcsak a kezdőcsapat tagjainak, hanem az egész keretnek. Mindenkinek készen kell majd állnia, hogy ha pályára kerül, hozzá tudjon tenni a csapat játékához, mert Bulgária ellen már nem lesz javítási lehetőség” - szögezte le Nikolics.

MOL Sportágak
MOL Csapat