Nyitrai győzelme után a DAC hátát nézi a szlovák mezőny

2020. november 21. szombat 20:03

A végig fölényen játszó, több helyzetet kialakító dunaszerdahelyiek minimális különbséggel nyertek a Nitra otthonában, és ezzel megerősítették vezető helyüket a Fortuna Ligában.

Fortuna Liga, 14. forduló:
FC Nitra - FC DAC 1904 0:1 (0:0)
Góllövő: 50. Divković
Sárga lap: 80. Kuník, 90. Danek, ill. 73. Schäfer, 77. Müller, 84. Balić

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Nebyla (92. Andzouana), Schäfer, Balić - Divković (87. Nicolaescu), Ramirez, Kalmár (K)

Nyitra: Šípoš - Kuník, Podhorin (K), Magda, Fabiš - Adamec (57. Gatatić), Mustafić - Chobot (58. Vrábel), Olivero (57. Bonilha), Záhumenský (89. Danek) - Faško

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy győzni tudunk" - mondta a mérkőzés után Bernd Storck, a csapat edzője. "Ez már egy teljesen más csapat volt, mint amelyiket a nyáron 6:0-ra legyőztük. Láttuk a Nyitra játékát a Slovan és a Zsolna elleni, és tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk."

A saját játékunkat akartuk játszani. Az első félidőben ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset, volt pár lehetőségünk is, de nem szereztünk gólt. A második félidőt jól kezdtük, de a gól után kissé szervezetlenek voltunk. "Nem volt egyszerű felkészülni erre a mérkőzésre, mert sok játékosunk játszott hazája válogatottjában, de annál nagyobb az öröm, hogy így is három ponttal térhetünk haza Dunaszerdahelyre. Megérdemelten győztünk, és ezen az úton szeretnénk haladni továbbra is.”

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat