Sorsoltak az NBI-ben: októberig kell várni a Vidi-Fradira

2020. július 14. kedd 14:53

Az MLSZ elkészítette a bajnokság sorsolását, a MOL Fehérvár azzal a ZTE-vel kezd, amelynek edzőjét Fehérvárra csábította, így Márton Gábor egykori csapata ellen mutatkozhat be a bajnokságban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Twitter-oldalán kedden hozta nyilvánosságra az első kör párosításait. Az elmúlt szezonban ezüstérmes MOL Fehérvár FC az előző idény tavaszi küzdelmeinek egyik legjobbjához, a Zalaegerszeghez látogat. Ennek az az érdekessége, hogy a fehérváriak kispadján már az a Márton Gábor ül majd, aki a zalaegerszegieket a kieső helyen vette át, majd a hetedik helyre hozta be őket a legutóbbi kiírásban.

A MOL Fehérvár a ZTE elleni mérkőzés után a Paksot fogadja, aztán Budafok vendége lesz, majd a Puskás Akadémia látogat a MOL Aréna Sóstóba. A Ferencváros elleni rangadóra október 31-én, a 9. fordulóban kerül sor a fehérváriak pályaválasztása mellett.

Az MLSZ közleménye szerint az élvonalbeli bajnokság az augusztus 15-i hétvégén kezdődik. A mérkőzéseket pénteki, szombati vagy vasárnapi játéknapon játszhatják le a csapatok az európai kupamérkőzések, illetve annak érdekében, hogy az M4 Sport minél több találkozót közvetíthessen élőben. A téli szünet előtti utolsó fordulóban a tervek szerint a december 19-i hétvégén csapnak össze a csapatok, míg 2021-ben először a január 23-i hétvégén találkoznak az OTP Bank Liga együttesei.

Az OTP Bank Liga 1-3. fordulójának párosításai:

1. forduló (augusztus 15.):
Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd
Budafoki MTE-Kisvárda Master Good
Paksi FC-Újpest FC
Diórgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC
ZTE FC-MOL Fehérvár FC
MTK Budapest-Ferencváros

MOL Sportágak
MOL Csapat