Súlyos hazai vereséggel törtek össze a Vidi álmai

2017. augusztus 24. csütörtök 21:03

A reményt keltő idegenbeli 0-0 után a Videoton súlyos hazai vereséget szenvedett az Európa Liga főtáblájáért zajló selejtező negyedik fordulójában a szerb Partizan ellen. Az utolsóként állva maradt magyar kupacsapat még soha nem kapott ki hazai pályán 4-0-ra nemzetközi kupában.

EURÓPA Liga, playoff, visszavágó:
Videoton FC–Partizan Beograd (szerb) 0–4
Gól: Tawamba 6., Soumah 24., Gyurgyevics 35., 87.
Kiállítva: Juhász R. (47., Videoton)

 

Erősen kezdett a Videoton, amely már az első mérkőzésen is bebizonyította, hogy nincs oka félnie a Partizantól. Gyors egymásutánban két fehérvári lehetőség is mutatta a hazaiak elszántságát, Nego lövésénél pedig már komoly bravúr kellett Sztojkovics kapustól, de hiába indult jól a meccs, a Vidi pechsorozata már a 6. percben megkezdődött.

Egy védelmi megingást kihasználva Léandre Tawamba használta ki egy kontra végén, hogy a fehérváriak védekezése teljesen elcsúszott, és a jobb alsóba lőtt. A fehérváriakat nem fogta meg a bekapott gól, mentek tovább előre, és jöttek a helyzetek is.

 
Azonban em Henty, sem Lazovics, sem Suljic nem tudott betalálni, sőt egy kósza kontra végén a Partizan duplázta meg az előnyét: ezúttal Fiola Attila elhibázott becsúszása kellett ahhoz, hogy ziccerbe kerüljenek a szerbek, Gyurgyevics okos passzából Seydouba Soumah lőtt a tehetetlen Kovácsik kapujába.

A pechsorozat folytatódott, hiszen egy újabb kimaradt helyzet után André Marriner játékvezető érthetetlen módon nem állította ki az utolsó emberként szabálytalankodó Bojan Osztojicsot. És még nem volt vége az első félidőnek, a 37. percben Gyurgyevics gólja mindent eldöntött.

És még mindig nem volt vége 

A második félidő első jelentősebb eseménye egy kiállítás volt: ami a szerbeknél elmaradt, azt Juhász Roland nem úszta meg: egy enyhébb szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját. 

 
Innentől mindkét csapat elfogadta a végeredményt, a fehérvári próbálkozásokból hiányzott a hit, a vendégektől meg a koncentráció, így a második félidő csendben csorgott. A hajrában aztán a Vidi megkapta a negyediket is, így a Partizan minden idők legsúlyosabb hazai vereségét mérte a visszavágót nagy reményekkel váró magyar bajnoki ezüstérmesre. 
MOL Sportágak
MOL Csapat