Szabics Imre lesz a MOL Fehérvár új vezetőedzője

2021. február 26. péntek 11:14

Április 1-től Szabics Imre veszi át a MOL Fehérvár irányítását, az új edző stábjának a tagja lesz Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

Szabics Imre jelenleg az osztrák válogatott pályaedzője, az osztrák szövetséggel való megállapodás értelmében március végéig még náluk dolgozik, április elsején veszi majd át a MOL Fehérvár irányítását. Az új vezetőedző szerződése 2024. június 30-ig szól - olvasható a Vidi honlapján.

“Magas szintű külföldi tudást importálunk Szabics Imre személyében, aki szerintem benne van a top 3 magyar szakemberben, aki külföldön dolgozik. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy szokványos helyzet, hiszen csak április 1-jétől ülhet majd le a csapat kispadjára, de így is köszönettel tartozunk az osztrák szövetségnek, hogy a megállapodás létrejöhetett. Külön öröm, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor személyében olyan szakemberek csatlakoznak az edzői stábhoz, akik játékosként komoly sikereket értek el a Vidivel, és a székesfehérvári szurkolók ismerik és szeretik őket. "A céljaink egyértelműek, idén kupagyőzelem és második hely a bajnokságban, a következő években pedig egy olyan csapat felépítése, amely nagy eséllyel harcol a bajnoki címért, a MOL Magyar Kupáért és valamelyik nemzetközi kupa csoportköréért" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Szabics komoly célokért akar küzdeni

“Szeretnék köszönetet mondani a vezetőségnek, hiszen minden követ megmozgattak azért, hogy az osztrák szövetség elengedjen és én legyek a Vidi következő vezetőedzője. A tárgyalások során nagyon tisztességes megbeszéléseket folytattunk a klub vezetőivel, és meg tudtak győzni arról, hogy a Vidivel komoly célokért küzdhetünk közösen a jövőben. Természetesen máshonnan is igyekeztem információkat gyűjteni a körülményekről, és mindenhonnan hihetetlenül jó visszajelzéseket kaptam, ez is megerősített abban, hogy a Vidi egy komoly klub."

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

"Vezetőedzőként minden cselekedetem a csapat érdekeit szolgálja majd! Nagyon sokat köszönhetek szakmailag annak, hogy tagja voltam Dárdai Pál, Bernd Storck és Franco Foda stábjának, de Szabics Imre Szabics Imre elképzeléseit szeretné valóra váltani a csapatával. Egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést nem volt könnyű feladni, de tudatosan építettem eddig is a karrieremet, és úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy vezetőedzőként dolgozzak."

Ami a stábot illeti, azért szeretném, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozzon hozzánk, mert nagyon régóta ismerem őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel ülnék le."Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar összecsiszolódunk majd április 1-je után” - fogalmazott Szabics Imre.

MOL Sportágak
MOL Csapat