Szalai visszatér, két csatárral kezdünk Andorra ellen

2021. szeptember 08. szerda 11:12

Szalai Ádám újabb negatív koronavírustesztet produkált, így rendelkezésre állhat a szerdai világbajnoki selejtezőn, ahol az elmúlt két meccs rossz emlékeit is feledtetné a válogatott.

A támadó múlt csütörtökön, az Anglia ellen 4-0-ra elveszített hazai találkozón kezdőként - karján a kapitányi karszalaggal - végig a pályán volt, ám azt követően pozitív tesztet szolgáltatott. Így vasárnap lemaradt az albániai összecsapásról, amelyen társai így nélküle szenvedtek 1-0-s vereséget a vendéglátóktól.

A magyar szövetség keddi közlése alapján a három friss negatív tesztet produkáló Szalaira Andorra ellen már számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány. Hozzátették: a mérkőzés előtt a nemzetközi szövetség által kötelezően előírt tesztek a magyar keretben számításba vett összes játékos, valamint a stábtagok esetében is negatívnak bizonyultak.

Lezárná a rossz sorozatát a csapat

Az olasz szakember keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest, különösképpen a jelenlegi helyzetben, amikor a gárda szeretné elfelejtetni az előző két mérkőzésen történteket. A tréner kiemelte, a legfontosabb a győzelem, valamint szeretnének jó teljesítményt is nyújtani, és ha ez több góllal is párosul, azt pluszként fogja fel.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt két napban nem a megszokott rutin szerint dolgoztak, számoltak az angolok és az albánok elleni vereség hatásával. Hozzátette, sokat beszélgetett a szakmai stáb a futballistákkal, akiknek reményei szerint sikerült megfelelően feldolgozniuk a történteket, és így szerdán képesek lesznek legjobbjukat nyújtani.

Marco Rossi leszögezte, egy jóval támadóbb szellemű csapatot küld majd a pályára szerda este és várható néhány taktikai változás is, például az biztos, hogy két támadóval kezdi a találkozót a válogatott. A szövetségi kapitány az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségekről elmondta, előbbivel alapvetően kalkulálni lehetett - a 4-0-ra elvesztett találkozón az első bekapott gól megtörte a csapatot -, az elbasani összecsapás viszont sok kivetni valót hagyott maga után, de a vereségekből sokkal többet lehet tanulni, mint a győzelmekből.

Nem szabad lerombolni, ami felépült

Nagy Ádám, a Pisa középpályása elmondta, rendkívül dühösek voltak magukra az albánok elleni összecsapást követően, viszont társaival együtt levonták a következtetéseket. Hozzátette, Andorra ellen meg kell mutatniuk, miért is szurkolt nekik egész Magyarország nyáron az Európa-bajnokság alatt.

A játékos kiemelte, nem akarják lerombolni azt, amit az elmúlt időszakban felépítettek - ami a szurkolók növekvő szeretetével járt -, éppen ezért Andorra ellen egy domináns, jó játékkal kell kiszolgálni a közönséget és saját magukat, meg kell mutatniuk, hogy vissza tudnak találni a helyes útra. Nagy Ádám megjegyezte, csakis a győzelem elfogadható, amellyel még versenyben maradnának a pótselejtezőt érő második helyért. A Puskás Arénában szerdán 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat