Szerbia és Észak-Írország ellen készülünk az NL-re

2022. január 14. péntek 13:10

A Nemzetek Ligája legfelsőbb osztályába jutott magyar válogatott tavasszal Szerbia ellen otthon, majd Észak-Írország ellen idegenben készül a sztárok elleni meccsekre.

Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt találkozik Szerbiával és Észak-Írországgal. Előbbivel az NL előző kiírásában találkozott, az idegenbeli 1–0-s győzelmet követően hazai pályán 1–1-et játszott vele. Észak-Írországgal a 2016-os Eb selejtezőjében csapott össze ezt megelőzően a magyar válogatott, akkor Budapesten 2–1-re kikapott (ezután küldték el Pintér Attilát, és érkezett Dárdai Pál), míg Belfastban 1–1-es döntetlenre végzett.

"Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé - nyilatkozta Marco Rossi a szövetség honlapjának.

"A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, amelyben csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal. Észak-Írország ellen sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellene, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket."

"A két márciusi mérkőzésen alapvető célunk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban." A válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár itthon, akár külföldön játszanak. "Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni” – szögezte le a kapitány. 

MOL Sportágak
MOL Csapat