Története legfontosabb meccse vár a Sepsi OSK-ra

2020. július 09. csütörtök 12:08

Nem a legjobb előjelekkel készül a klub történetének első Román Kupa-elődöntőjére a Sepsi OSK, a székely csapatnál belső feszültségek ütötték fel a fejüket a Iasi elleni visszavágó előtt.

Talán egész története legfontosabb meccsére készül a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a jászvásári Poli Iasi ellen a Román Kupa elődöntőjének első meccsén kiharcolt, 5-1-es előnyét szeretné megvédeni. A szentgyörgyiek még soha nem jutottak el ilyen messzire a kupasorozatban, mondanunk sem kell, hogy a kupadöntő is abszolút rekord lenne a klub történetében.

A legutóbbi bajnoki fordulóban a Sepsi pont a Iasi vendége volt, és bár vasárnap kikapott a szentgyörgyi csapat, a 3-1-es vereség ezúttal kupadöntőt érne. Szükség is lenne a pozitív impulzusra, mert nem járnak jó idők a csapatra, az alsóházi rájátszásban egyre veszélyesebb helyre csúszik, jelenleg már csak három pont az előny a már osztályozós helyen álló Iasival szemben.

Az előjelek nem a legjobbak

Amellett, hogy a Iasi legyőzte a Sepsit a bajnokságban, van más aggasztó jel is a szentgyörgyiek számára. A Székely Hírmondó információi szerint a hétfői edzésen botrány tört ki, a csapat edzője, Leo Grozavu összeverekedett a csapat magyar középpályásával, Fülöp Lóránddal. Az eset hevességét mutatja, hogy a játékosok a rendőrséget is ki akarták hívni, miután a Puskás Akadémia kölcsönjátékosának még a telefonja is eltört.

Diószegyi László, a Sepsi OSK elnök-tulajdonosa egyáltalán nem örül, hogy egy fontos meccs előtt ilyesmikkel kell foglalkoznia. “Nem alapozhatunk a szóbeszédre, ki kell derítenünk, hogy pontosan mi történt, addig nem hozhatunk semmilyen döntést. Péntekre vezetőségi tanácsülést hívok össze, meghallgatjuk mindenkinek a véleményét. Egy biztos, nem engedhetjük meg, hogy folt essen a klubunk becsületén, minket az ilyen balhék eddig elkerültek, és jó lenne, ha ezután is így lenne."Nagyon sajnálom a kialakult helyzetet, amióta értesültem az esetről egy perc nyugalmam sincs. Jól meg kell gondolnunk, hogyan folytatjuk tovább” - idézi a lap Diószegit.

 
Diószegi László (j2) az épülő stadiont szemlézi
 

Az elnök hangsúlyozta, a csapatnak nyugalomra lett volna szüksége, hogy ráhangolódjon a mérkőzésre, „nem szabadott volna ilyesmi történjen, ami hatással lehet a találkozóra, mivel könnyen megtörheti a játékosokat”.

A jászvásári mérkőzés csütörtökön 19h-kor kezdődik. A másik ágon bukaresti elődöntőt rendeztek, a Dinamót mindkétszer legyőző Steaua (jelenlegi nevén FCSB) lesz a Iasi-Sepsi párharc továbbjutójának ellenfele.

MOL Sportágak
MOL Csapat