Tudja, mit kérne az aranyhaltól a DAC új gólkirálya

2021. szeptember 10. péntek 09:47

A Slovan elleni örökrangadón bemutatkozni egy DAC-csatárnak maga a mennyország, és a magyar válogatott Hahn János is tudja, mit szeretne a szlovák szuperrangadón.

Nem sokat unatkozik mostanában Hahn János. A magyar bajnokság gólkirálya gyakorlatilag a teljes pályafutását a Paksnál tudta le, a tolnaiaktól került be Marco Rossi válogatottjába, amelyben vb-selejtezőn is pályára lépett a szeptemberi hajtásban. A 25 éves csatár azonban a válogatott szünet után nem Paksra tér vissza, hanem Dunaszerdahelyre, hiszen szeptember 3. óta a DAC játékosának számít.

“Mondanom sem kell, a válogatottnál Schäfer Andrist nyaggattam, hogy meséljen a dunaszerdahelyi csapatról, és csupa jó dolgot mondott a DAC-ról. Tudom, hova igazolok, és izgatottan várom, hogy bemutatkozhassak” - mondta a válogatott kerettag csatár.

Ismerve a csallóközi klub helyzetét Szlovákiában, felmerül a kérdés, hogy légióskodásnak számít-e egyáltalán egy magyar játékosnak, ha Dunaszerdahelyre szerződik.

“Félúton van” - mondta nevetve Hahn, aki valószínűleg válogatott csapattársaihoz, Kalmár Zsolthoz és Schäfer Andráshoz hasonlóan Győrben fog lakni, onnan jár majd át Dunaszerdahelyre. “Különleges helyzet ez, hiszen szlovákiai, de magyar klubhoz igazolok, ahol a stadion anyanyelve is magyar. Nagyon várom, hogy személyesen éljem át, milyen szenvedéllyel szurkolnak a felvidéki urak” - tette hozzá széles mosollyal.

Tökéletes alkalom a bemutatkozásra

A DAC nem kezdte jól a bajnokságot, gyorsan kiesett a Konferencia Ligából, és a Fortuna Ligában is sokat botladozott. Nincs jó formában a csallóközi csapat, de Hahn egyáltalán nem izgatja magát emiatt.

 
Pakson lett gólkirály (Fotó: Paks FC/Facebook)
 

“Több meccsét is láttam a DAC-nak, és bár az eredmények nem mindig alakultak szerencsésen, a csapat nagyon jó focit játszik. Fiatal a keret, természetes, hogy nem szárnyal egyből a csapat, de ha akadt is néhány gyengébb mérkőzés, játékban nem nagyon verték meg a DAC-ot, és ez nagyon fontos. A jó csapatokkal is gyakran előfordul, hogy a szezon elején kell nekik egy kis idő, míg összerázódnak.”

A bemutatkozásra nem akármilyen lehetőséget kaphat az NBI. gólkirálya, hiszen a hetedik fordulóban nemezisét, a Slovan Bratislavát fogadja a DAC. A rangadó nemcsak a szurkolóknak rendkívül fontos, hiszen a két csapat között dőltek el az elmúlt évek bajnoki címei - igaz, mindannyiszor a pozsonyiak javára.

 
Fotó: FC DAC
 

“Beleborsózik a hátam a gondolatba is, hogy a Slovan elleni rangadón mutatkozhatok be, de önző lennék, ha ez járna a fejemben, nem az, hogy mindenáron megnyerjük a derbit. De azért ha most kifognám az aranyhalat, szerintem mindenki tudja, mit kérnék tőle először” - tette hozzá vidáman.

“Aki futballistának megy, az olyan hangulatú meccsekért teszi, mint amilyen egy DAC-Slovan Dunaszerdahelyen. Séfi sokat mesélt róla, milyen fergeteges a szlovák örökrangadó atmoszférája, és már nagyon várom, hogy én is átélhessem. Azt gondolom, ha sikerrel vívnánk meg a meccset, az lendületet adhatna a csapatnak, mert úgy látom, pont egy ilyen sorsfordító győzelemre lenne csupán szüksége a DAC-nak, hogy meginduljon felfelé.”

Nem a legjobb hangulatban

Hahnnak nem a legjobb hangulatú öltözőből vezet az útja Dunaszerdahelyre, mert a válogatottnak egyáltalán nem sikerültek jól a szeptemberi selejtezők. Az angoloktól simán, Albániában megérdemelten kapott ki Marco Rossi csapata, amely a harmadik meccsen nagy szenvedések árán tudta csak legyűrni Andorrát.

 
Fotó: MLSZ
 

“Mindannyian érezzük, hogy ez valamiért most nem sikerült jól. Valami nem stimmelt, de biztos vagyok benne, hogy az októberi meccseken már újra ugyanazt a válogatottat látjuk majd, amely nyáron bravúrokat szállított az Eb-n.”

“Természetes, hogy a válogatott öltözőjében nem volt a legjobb a hangulat, ilyenkor mindenki le van törve, de a kellemetlen emlékeket magunk mögött kell hagyni, mert a klubjainkban kell olyan formába lendülnünk, amire októberben szüksége lesz a válogatottnak. "Séfi mindig hangsúlyozza, hogy Dunaszerdahelyen szuper a hangulat az öltözőben, nagyon jól segítik egymást a játékosok, és most nekem újoncként nagy szükségem lesz a többiek segítségére” - mondta a csatár, aki Albánia ellen a hajrában szállt be, de nem tudott segíteni az 1-0-ra kikapó csapaton.

 
Fotó: FC DAC
 

“Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a pályafutásom legújabb szakasza. Még pályára sem léptem a DAC mezében, de ismeretlenül is már annyi szeretet kaptam a szurkolóktól, hogy már alig várom a bemutatkozásomat” - zárta gondolatait Hahn János.

A DAC-Slovan mérkőzést szeptember 12-én (vasárnap) 17.00h-s kezdettel rendezik, a Duna World élőben közvetíti a rangadót. 

MOL Sportágak
MOL Csapat