Hogy mi a legjobb Sepsiszentgyörgyben? Hát a Sepsi OSK!

2020. október 12. hétfő 14:54

Fiatal sepsiszentgyörgyi focistapalántákat kérdeztünk, szerintük mi a legjobb Szentgyörgyben. Az ifjú székelyek pedig kijelentetté, hogy a Sepsi OSK.

Pár éve még csak a város női kosárlabdacsapatáról volt híres a háromszéki város, néhány éve azonban a helyi vállalkozó Diószegi László társaival nagyot álmodott, és új életre kelt a Sepsi OSK. A háromszéki város csapata évről évre vette a román bajnokság osztályait, és tavaly már a legfelső osztály felsőházi rájátszásában szerepelt, idén pedig kupadöntőt játszott a nagymúltú FCSB-vel. 

Mi is szurkolók vagyunk, a Sepsi OSK mindenkinek szívügye

Diószegi László nehéz napokon van túl. A Sepsi OSK alapító-elnöke nem tagadja, az elmúlt hetekben napokon keresztül nem jött álom a szemére éjszakánként, annyira ideges volt a Román Labdarúgó Szövetség néhol nevetséges helyzeteket teremtő botladozásának, illetve a Liga döntésképtelenségének okán. A tét óriási volt: biztosan megőrzi-e első osztályú tagságát a székely csapat, vagy osztályozóra kényszerül.

Időközben épül a csapat stadionja is, és a Sepsi OSK a helyi magyar kisebbség közösségi fellegvára lett. A klub segítségével helyi srácokat kérdeztünk arról, mi a legjobb a városban, ki a kedvenc játékosuk, illetve arra is megkértük őket, hogy közvetítsék le nekünk a kedvenc góljukat a tavalyi szezonból. 

A MOL Csapat köszönetet mond a Sepsi OSK-nak a videó elkészítésében nyújtott segítségéért. Hajrá, Sepsi! 

MOL Sportágak
MOL Csapat