A világ legjobb párosjátékosa is el tud érzékenyülni

2018. július 23. hétfő 17:35

Egy új korszak kezdetében bízik Babos Tímea, aki elérzékenyülve biztosította támogatásáról a soproni kórház gyermekosztályát. A helyszínen jártunk.

Egy elegáns belvárosi hotel tetőteraszán, igazán méltó körülmények között tartott sajtótájékoztatót a páros világranglista első helyén álló Babos Tímea. Az eseményen először Apáti-Tóth Kata, a MOL kommunikációs igazgatója köszöntötte a friss világelsőt. Még szinte gyerek volt Timi, amikor bekerült a Tehetségtámogató Progamunkba, de mi mindig hittünk benne. Ezt bizonyítja, hogy 2011 óta a MOL profi támogatottjainak csapatába is bekerült. Büszke vagyok rá, hogy a világ egyik legjobb játékosa lett Timiből" - mondta a MOL képviseletében Apáti-Tóth. Hozzátette, a MOL Magyarország így már több mint tíz éve segítik Babos Tímea pályafutását, és az elmúlt években több mint kétezer fiatal sportolót támogattak összesen 400 millió forintból.

 
Fotó: Huntennis.hu/Bor Péter
 
A 25 éves klasszis Csisztu Zsuzsa házigazda kérdésére azt válaszolta, már kislányként gyakran álmodozott a világelsőségről, Grand Slam-győzelemről és hogy tízezres stadionokban szerepeljen, de felidézte, hogy nagyon hosszú és viszontagságos út vezetett idáig.

Az álmaim sorban valóra váltak, de remélem, hogy ez még mindig csak a kezdet. Bő fél éven belül WTA-világbajnok lettem, megnyertem az Australian Opent és első lettem a világranglistán párosban."Most szeretném megtartani ezt a helyezést" - jelentette ki a soproni teniszező elárulva, hogy edzőjével, Thomas Drouet-val csak októberben kezdtek el külön a párosra gyakorolni.

 
Fotó: Huntennis.hu/Bor Péter
 

A páros megvolt, jöhet az egyéni

Ami a páros sikerek hatását illeti, Babos Tímea úgy vélekedett, hogy biztosabbá vált a játéka, és azt tekinti a követező lépcsőfoknak, hogy az egyéniben is kamatoztassa ezt, mivel onnan még hiányzik a magabiztosság.

"Wimbledonban a harmadik forduló után az öltözőnél vártak a WTA képviselői, és közölték, hogy én vagyok az új No. 1, ezért másnap nem játszom meccset, mert egy londoni fotózáson veszek részt. Nagyon nehéz volt a trófea, amelybe egyébként minden világelső kap egy gyémántot, és ebbe belevésik a monogramját is" - mesélte a játékos, majd rátért arra, hogy az eddig pénzdíjakból megkeresett ötmillió dollárban mennyi befektetés van.

 
Fotó: Huntennis.hu/Bor Péter
 
Egy teniszezőnek a családja kiskorától évi 20-25 millió forintot költ a versenyeztetésre, az elején még az utazások során boltból étkeztünk, és senki nem evett nálam több grillcsirkét koktélparadicsommal" - idézte fel a küzdelmes indulást, majd elmondta, hogy a még jobb eredmények érdekében hamarosan állandó fizioterapeutát szeretne felvenni a stábjába.

Timi megint elérzékenyült

A közeljövőre vonatkozó további terveiről szólva kifejtette, csütörtökön hathetes amerikai túrára indul, melynek során már csak nagy tornákon indul, és az év hátralévő részében 10-11 versenyen vesz részt a szezonzáró szingapúri WTA-vb előtt. "Szeretnék egyesben a top 20-ba kerülni, ennek érdekében kevesebb párost játszom a továbbiakban" - tette hozzá.

 
Fotó: Huntennis.hu/Bor Péter
 
A sajtóeseményen Tímea bejelentette, hogy egy elárverezett ütőjének a bevételéből egy új ultrahangkészülék megvásárlásához segíti a soproni kórház gyermekosztályát, és amikor erről beszélt - a legutóbbi, MOL által szervezett sajtótájékoztatóhoz hasonlóan - ezúttal is elérzékenyült, és könnyeivel küzdve mondta el, milyen szívesen segít másokon.

MOL Sportágak
MOL Csapat