Véget ért Babos Timi idei legjobb Grand Slamje

2017. szeptember 08. péntek 08:15

A szerdán 2:2-nél félbe szakadt női páros negyeddöntő folytatásában, kétórás, rendkívül szoros mérkőzésen az indai-kínai kettős kerekedett felül.

A 67 percig tartó első játszmában az első napon Mirza és Peng a nyitó gémben két, míg Timi és Hlaváčková a negyedikben egy bréklabdát hárított. Aztán 5:5 után az ötödik helyen kiemelt kettős 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 30-15-re vezetett. Sajnos Mirza és Peng fordított, így jöhetett a tie-break.

A rövidítésben Timi és cseh társa kétszer jött vissza az ellenfél fogadópontja után, de 4-5-nél ismét elveszítette adogatását. Az első szettlabdát még sikerült hárítani, de a második esélyt már kihasználta Mirza és Peng.

A második szett nem kezdődött és nem is folytatódott jól Timi és Hlaváčková számára. A magyar-cseh kettős 2:2 után 40-30-ról veszítette el az adogatását, majd 2:4-nél is brékelt az ellenfél. Úgy tűnt, minden eldőlt, de ekkor jött a mérkőzés legizgalmasabb része.

Timi és Hlaváčková a nyolcadik játékban meccslabdáról nyerte el ellenfele szerváját, majd jött egy elképesztő gém. Mirza és Peng újabb hat mérkőzéslabdához jutott fogadóként, de valamennyi esélyt hárította az ellenfél!!! Közben a magyar-cseh kettős is többször eljutott gémlabdáig, végül sikerült megvédeni az adogatást!

 
Az utolsó játék is rendkívül szoros volt, de sajnos az indiai-kínai kettős végül bréklabdáról nyerte adogatását, így a negyeddöntőt is.
 

US OPEN, NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Sania Mirza, Peng Su-aj (indiai, kínai, 4.)-Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 5.) 7:6 (7-5), 6:4

 
Timi ezzel befejezte szereplését New Yorkban. A 24 éves magyar játékos idei legeredményesebb Grand Slam-versenyét zárta, egyesben a 2. fordulóig jutott, míg női és vegyes párosban is negyeddöntőt játszott.

„Voltak esélyeink a negyeddöntőiben: Andrea szerválhatott az első játszmáért. Sajnos nem sikerült…Talán nem adogatott igazán jól abban a gémben, taktikai hibákat is elkövettünk. Ilyen volt ez a mai meccs, nem sikerült. Picit bosszankodom emiatt, de összességében annak örülök, hogy egyre jobban játszom. Ez a legfontosabb. Legközelebb Quebec Cityben lépek pályára egyesben, így a mai mérkőzés után még elmentem edzeni Thomasszal. Illetve Andrea jön arra a versenyre, így ott párosozni is fogunk. Most ez a helyzet”

– nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat