Babos Timi fejben már a januári AusOpenre készül

2020. október 26. hétfő 17:08

Online sajtótájékoztatót tartott a MOL Csapat kiválósága, aki mesélt idei két Grand Slam-győzelméről, és a 2021-es tervekről is szót ejtett az újságírók kérdéseire válaszolva.

A 27 éves játékos a MOL által szervezett online sajtótájékoztatóján elmondta, néhány hét pihenő után a héten elkezd teniszezni, majd novemberben érkezik meg Budapestre edzője, Thomas Drouet. A hírt, hogy újra összeáll korábbi edzőjével, először a MOL Csapat írta meg:

Babos Timi elárulta nekünk, ki lesz az edzője

A friss Roland Garros-győztes (pontosabban címvédő) Babos Timi Insta-posztjában meleg szavakkal búcsúzott el edzőjétől, Michael Joyce-tól, akinek a búcsúposzt alá írt kommentjéből egyértelműen kiderül, nem bizalomvesztés, illetve személyes vagy szakmai nézeteltérések miatt szakított a MOL Csapat klasszisa és az amerikai sztáredző. "Minden haladt a saját útján, ám a koronavírus közbeszólt" - mondta Timi a MOL Csapatnak.

"Melbourne-ben két hét karantén vár ránk a szobában, ami egy négy-öthetes felkészülés után nehéznek ígérkezik. Január 14-ig kellene kiérnünk Ausztráliába, de még nem sok információval rendelkezünk" - jelentette ki a világranglista 111. helyezettje.

 

A legjobb magyar női teniszező nemrég tért vissza korábbi edzőjéhez, Thomas Drouet-hez. Ennek kapcsán azt mondta, nehéz döntést hozott meg, amikor abbahagyta a közös munkát Michael Joyce-szal, de a világjárvány miatt márciustól szeptemberig nem tudtunk együtt dolgozni az amerikai trénerrel.

Ebben az időszakban édesapám segített, és nem tudtuk, meddig tart ez az állapot. Thomas hasonló helyzetben volt a kínai tanítványával, és az eltervezett tíz napból négy hét lett Magyarországon. Ő szakmailag közelebb áll hozzám, és a Roland Garros után eldöntöttem, hogy vele folytatom" - fejtette ki.

Az US Opent lett volna a legkönnyebb megnyerni

A megnyert januári Australian Openről elmesélte, a WTA-világbajnokság óta nem találkozott párostársával, Kristina Mladeniviccsal, és a pár hónapos szünet jó játékra sarkallta őket. A US Openről - melyről partnerének koronavírusos kontaktja miatt kizárták őket - úgy vélekedett, azt lett volna a legkönnyebb megnyerni, de vigasztalja, hogy így hivatalosan veretlenek maradtak az idei Grand Slameken.

"Ezzel már nem igazán foglalkozom, persze még mindig zavar, hogy nem tudom, mi történt. Érthetetlen döntés volt, mert csak negatív tesztjeink voltak, de még aznap délután hazarepültem, és egy itthoni negatív teszttel tovább tudtam menni Rómába" - mondta Timi, aki a MOL Csapatnak bővebben is beszélt az eseményekről: 

Babos Timi: Fizikai képtelenség, vagy orvosi csoda?

Babos Timinek már nagyon elege van a koronavírusból. Nem elég, hogy - miután januárban megnyerték az Australian Opent Kiki Mladenoviccsal - szűk fél év kényszerszünetre kárhoztatta a nemzetközi teniszmezőnyt a Covid-19, amikor úgy nézett ki, hogy újraindulhat a teniszélet, Timiékkel csúnyán kibabrált még egyszer a vírus.

A szintén megnyert párizsi Grand Slam-tornáról közölte, tudták, hogy ez az utolsó verseny, és ez lehet az utolsó nagy dobásuk az idén. "Nagy dolog, hogy ennyi meccset nem jó játékkal is meg tudtunk nyerni, de valahogy sikerült" - mondta mosolyogva. "Azóta nem nagyon teniszeztem, ami jólesik, mert idén nyolc hetet töltöttem buborékban".

MOL Sportágak
MOL Csapat