Babos Timi könnyek közt köszönte meg a támogatást

2017. november 01. szerda 09:03

Korábbi partnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal versenyez a jövőben párosban Babos Tímea, aki vasárnap Andrea Hlavackovával megnyerte a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokságot. A MOL által szervezett sajtótájékoztatón a fiatal klasszis egészen elérzékenyült, amikor a szezon nehézségeiről beszélt.

A magyar játékos csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, cseh partnerével már a US Open után eldöntötték, hogy külön utakon folytatják 2018-ban, főként egyeztetési problémák miatt. A 24 éves Babos hozzátette, a jelenleg a csuhaji Bajnokok Tornáján szereplő Mladenovic volt az eddigi legjobb párospartnere, akivel 11 éves koruk óta ismerik egymást, és 2015-ben három tornát is megnyertek együtt.

A szingapúri vb-ről elmondta, fárasztó torna volt egy fárasztó idény végén. "A legnagyobb durranás persze az volt, hogy az elődöntőben legyőztük a verhetetlennek hitt Martina Hingist és Csan Jung-dzsant, a visszavonuló Hingis utána az öltözőben meg is jegyezte, hogy nem így képzelte pályafutása utolsó meccsét."

Hihetetlen belegondolni, hogy a soproni hármas pályáról eljutottam odáig, hogy elbúcsúztattam egy ilyen legendás játékost" - mesélte Babos, majd részletesebben is visszatekintett a 2017-es esztendőre.

Mint könnyeivel küszködve kifejtette, a budapesti tornagyőzelem után hullámvölgybe került, és augusztusban Cincinnatiben - ahol gyorsan búcsúzott egyéniben - egy kora reggeli edzés előtt sikerült rendet tennie a fejében, amikor végiggondolta, hogy miért is űzi ezt a sportot.

 
Ami a jövő évi terveket illeti, a magyar teniszező közölte, most következik a pihenés, egyelőre egy pár cipővel lepte meg magát a vb-diadal után, és az év végén utazik majd el a szokásos ausztráliai turnéra.

Marad egyéni játékos

"Nincs konkrét tervem 2018-ra, persze szeretnék feljebb lépni egyesben és párosban is a világranglistán, bár utóbbiban már megdöntöttem a magyar rekordot a hetedik helyemmel. Ettől függetlenül elsősorban egyéni játékosnak tartom magam, aki párosozik is" - fűzte hozzá. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a hétvégén új példakép született a magyar teniszsport új királynője, az első magyar világbajnok Babos Tímea személyében.

 
Szollár Domokos, a MOL Csoport kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy tízéves fennállása óta a MOL Új Európa Alapítványa több mint kétezer fiatal sportolót támogatott, 375 millió forintból, de közülük is kiemelkedik Babos Tímea pályafutása.

“Eszünkbe sem jutott, hogy kihátráljunk Timi mögül, amikor nem jöttek úgy a sikerek, ahogy a közvélemény várta. Végül igazunk lett, hiszen megmutatta, hogyan lehet vesztesből győztessé válni. Hát mi lehet ennél szebb tanmese?” - tette hozzá Szollár a beszédében.

MOL Sportágak
MOL Csapat