Babos Timi személyes okok miatt szakított edzőjével

2021. március 19. péntek 11:12

Már nem Thomas Drouet Babos Timi edzője, a MOL Csapat klasszisa Instagramon jelentette be, hogy 2018 után újra szakít a monacói szakemberrel. Az okokról kérdeztük Timit.

“Szeretném veletek elsőként közölni, hogy már nem dolgozunk együtt Thomasszal. Így lesz a legjobb!” - írta Instagram storyjában Babos Timi. A szűkszavú bejelentés után azonnal megkerestük a MOL Csapat klasszisát, hogy kommentálja az eseményeket.

“Őszintén hittem benne, amikor októberben újrakezdtük a közös munkát, hogy azok a személyes problémák, amik az első közös időszakunkban egy idő után felszínre törtek, az idő előrehaladtával megoldódtak. Sajnos nem így történt” - mondta a MOL Csapatnak Timi.

“Hangsúlyozom, a szakításunk oka nem szakmai jellegű, Thomast továbbra is jó edzőnek tartom, de olyan személyes problémák vetődtek fel, amiket nem tudunk megoldani, ezért úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk az együttműködést. Ahogy Instán is írtam, mindenkinek így lesz a legjobb.”

Babos Timi csaknem öt év után 2018-ban szakított először Thomas Drouet-vel, de már akkor jelezte, hogy nagyon hálás a monaciói edzőnek, akivel pályafutása első komoly sikereit érte el. Közös munkájuk gyümölcse volt Timi legjobb egyéni WTA-ranglistás helyezése (25.), de a kapcsolat elfáradt, és a két fél úgy döntött, továbblépnek.

A MOL Csapat klasszisa három év után, tavaly októberben kezdte újra a közös munkát Drouet-vel, és a közös munka nagyszerűen indult, hiszen a Roland Garroson Timiék megvédték páros bajnoki címüket Kiki Mladenoviccsal. Utána azonban egy elég szerencsétlen időszak következett, a világbajnokságot - ahol Timi zsinórban háromszor nyert - nem rendezték meg, az Australian Openről (ahol szintén címvédőként indult volna) pedig Mladenovic sérülése miatt volt kénytelen visszalépni.

“Megpróbáltuk, de sajnos nem ment. Van ez így, el kell fogadni, és mindenkinek mennie kell tovább a saját útján. "Próbálok a játékra koncentrálni, az Egyesült Államokba az állandó edzőpartnerem, Nagy Péter kísért el. Amint lesz miről beszámolni, jelezni fogom, de most szeretnék arra koncentrálni, hogy minél jobb eredményeket érjek el Miamiban” - zárta a gondolatait Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat