Babos Timi tenisztörténelmet írt Szingapúrban

2017. október 26. csütörtök 11:39

Babos Tímea és Andrea Hlavackova másfél óra alatt megnyerték a negyeddöntőt a WTA-világbajnokság negyeddöntőjében, így a magyar klasszis lett az első magyar játékos, aki elődöntőt játszhat a WTA Finalson.

WTA Finals, páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 3.)- Andreja Klepač, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) 6:3, 6:4

A 3. helyen kiemelt magyar-cseh páros végig kiválóan adogatva, a meccset fejben is nagyszerűen bírva győzte le előzetesen igen veszélyesnek tűnő ellenfelét, és tenisztörténelmet írva bejutottak a WTA-világbajnokság elődöntőjébe.

Temesvári Andrea 1984-ben és 85-ben egyesben, Babos Timi tavaly és tavalyelőtt párosban próbált a legjobb négy közé jutni, ám ez idén sikerült először magyar teniszezőnek.

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, nem volt egyszerű mérkőzés! Egy nagyon trükkös és nehéz ellenféllel találkoztunk. Összességében nagyon jól játszottunk mindketten, emiatt is boldog lehetek! Nagy dolog, hogy elődöntőt játszhatok a világbajnokságon. Ez először is sikerült a pályafutásom során, ez is boldogságot jelent” - idézi Babost a saját honlapja.

“A mai mérkőzésen az volt a legfontosabb, hogy a saját játékunkat rákényszerítsük a másik párosra. Szerintem ez sikerült is, végig agresszívak voltunk. Örülök a saját teljesítményemnek, mert az elmúlt napokban is sokat gyakoroltam. Rengeteget foglalkoztunk a röptejátékommal és egyre jobban megy. Remélhetőleg még két mérkőzünk van hátra, szóval Hajrá, Előre! Pénteken szünnapunk lesz, de edzés azért lesz” - tette hozzá Babos.

MOL Sportágak
MOL Csapat