Babos Timiék ott lesznek a WTA-világbajnokságon

2017. október 05. csütörtök 11:21

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova ott lesz a szingapúri WTA-világbajnokság párosversenyén. A magyar-cseh páros a világranglista 6. helyén állt, de egy visszalépés miatt az 5. helyen kvalifikálták magukat a világ nyolc legjobb párosa közé.

Az október 22-én kezdődő versenyre már rutinos résztvevőként érkezik Babos Tímea, aki 2015-ben Kristina Mladenovic, 2016-ban pedig Jaroszlava Svedova oldalán szerepelt a világbajnokságon. Babosék éppen pekingi nyolcaddöntőjükre készülnek (az első fordulóban erőnyerők voltak), ám ennek a vb szempontjából már nincs jelentősége, 5. helyezettként biztos résztvevői a vébének. 

Babosék a pontverseny 6. helyén állnak 3075 ponttal, ám a 3. helyen álló Bethanie Mattek-Lucie Safarova kettős nem indul az amerikai lány sérülése miatt. Ezzel egyébként egy nagyon komoly rivális is kiesett, hiszen Wimbledonon kívül az összes Grand Slamet nyerték már meg Safarováék. 

Babos remek hírre ébredt

„Nagyon jó érzés, hogy ezzel a hírrel kezdhettem a napomat! Szerdán már azt gondoltam, hogy a Stephens-Watson kettős elleni győzelmünk szingapúri kijutást is jelenthet. Aztán a többi eredmény is nekünk kedvezett. Így biztos lett a WTA Finals-indulásunk. Nagyon boldog voltam reggel, hogy ilyen hírre ébredhetek! - mondta saját honlapján Babos.

"Természetesen nagy dolognak tartom, hiszen most már harmadjára kvalifikáltam Magam Szingapúrra, mindig különböző partnerrel. Ráadásul kétszer úgy jutottam el, hogy nem teljes szezont játszottam együtt az aktuális társsal. Például Andreával csak májusban kezdtük el a közös játékot. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kijutás azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között."

Így év vége felé egyesben és párosban is egyre jobban játszottam, tornagyőzelmek állnak a hátunk mögött. Nagyon jó dolog, hogy Szingapúrban fejezhetjük be Andreával a 2017-es szezont. Örülök ennek, hiszen szeretem a versenyt, eredménytől függetlenül is nagyon szép emlékeim vannak. Várom, hogy ismét ott legyek!

"Természetesen köszönöm Andreának ezt a sikert, hogy ismét pályára léphetek a WTA Finals-en! Köszönöm a családomnak, edzőmnek, Thomas Drouet-nak, a barátoknak, ismerősöknek a folyamatos támogatást és segítséget! Külön köszönöm a szurkolóknak, rajongóknak a bíztatást, régóta hatalmas motivációt jelentenek, ösztönöznek arra, hogy minden nap jobb és jobb legyek! És végül, de nem utolsósorban köszönöm szponzoraim, a MOL és a Szerencsejáték Zrt. kitartó támogatását is!”

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat