Babosék a szezon legjobb meccsén verték az olimpiai bajnokot

2017. október 07. szombat 13:39

A remekül játszó Babos Tímea-Andrea Hlavackova páros óriási bravúrt bemutatva legyőzte a tavalyi világbajnokot a pekingi elődöntőben, és zsinórban harmadik WTA-tornáján játszhat döntőt. A magyar klasszis szerint a szezon legjobb meccsét produkálták Kínában.

China Open, páros, elődöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 4.)-Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.) 7:5, 6:7 (4-7), 10-8

Igazi sztárpáros várt az elődöntőben a magyar-cseh párosra Pekingban, Makarováék az olimpiai címvédők, és ők nyerték tavaly azt a WTA Finals-t, ahova idén már Babos és Hlavackova is kvalifikálták magukat.

Az első szettet nagy csatában hozta a koncentráltak teniszező magyar-cseh páros, ám a másodikat hasonlóan nagy csatában elveszítette, így a negyeddöntő után újra szuper tie-break döntött a továbbjutásról. Timiék koncentrációja végig a helyén volt, így 10-8-ra megnyerték a döntő tie-breaket.

„Szerintem ez volt az idei szezonunk egyik, ha nem a legjobb mérkőzése! Nagyon örülök ennek! Azt hiszem, még soha, senkivel nem győztem a Makarova-Vesznyina kettős ellen. Boldog vagyok! Úgy érzem, kifejezetten jól játszottam” - mondta Babos a saját honlapján.

“Pénteken rengeteg időt és energiát szántam arra az edzésen, hogy még jobban megérezzem a pályát és a labdát. Ez pedig az elődöntőben meg is látszott. Ez is örömmel tölt el. Nyilván nagyon-nagyon jó páros volt az ellenfelünk, rengeteg elképesztő eredménnyel. Ez egy nagy győzelem a pályafutásom során!”

“Ez szintén azt mutatja, hogy akár Szingapúrban is bármi megtörténhet. Örülök, hogy most hétről- hétre sikerül jól játszanom. Ez a legfontosabb! Várom a vasárnapi döntőt, aztán a hongkongi egyéni versenyt”

Babosék másodszor játszhatnak döntőt Premier Mandatory-besorolású versenyen, az elsőt, Madridban elveszítették a világranglistát vezető Hingis-Csan kettős ellen. A nagyszerű formában teniszező páros zsinórban a harmadik tornáján játszhat döntőt, az első kettőt, Québecben és Taskentben megnyerték, remek eséllyel vágnak neki, hogy visszavágjanak Hingiséknek a fináléban.

MOL Sportágak
MOL Csapat