Babos Tímea menetel New Yorkban

2017. szeptember 05. kedd 11:09

Babos Tímea vegyespárosban majd női párosban is továbbjutott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

VEGYES PÁROS

Babos Tímea  a vegyes párosok második fordulójában győzött, így partnerével, Bruno Soaresszel bejutott a legjobb nyolc közé a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A magyar, brazil duó a Raluca Olaru, Nikola Mektić román, horvát kettős ellen lépett pályára, s két szettben, 1 óra 17 perc alatt diadalmaskodott.

 
A negyeddöntőben az amerikai CoCo Vandweghe és a román Horia Tecau duója vár majd a magyar, brazil párosra.

Eredmény, vegyespáros, 2. forduló (nyolcaddöntő):

Babos Tímea, Bruno Soares (magyar, brazil, 4.)-Raluca Olaru, Nikola Mektić (román, horvát) 7:5, 6:3

NŐI PÁROS

Az ötödikként rangsorolt magyar-cseh duó a 12. helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Monica Niculescu kettőssel találkozott a hétfői nyolcaddöntőben, és rögtön a mérkőzés elején kétszer is elvette a tajvani, román páros adogatását, így magabiztosan nyerte a játszmát.

A második szettben is sikerült egyet brékelniük Baboséknak, így 5:4-nél a mérkőzésért adogathattak, de az ellenfél egyenlíteni tudott játszmán belül, majd a rövidítést megnyerve az szettet is.

A döntő felvonásban Babosék kétszer is elbukták a szervajátékukat, ám 0:4 után sorozatban öt gémet nyertek. A szettről - így a mérkőzésről is - újra rövidítés döntött, amelyben a rivális 5-2-re elhúzott, ám Babosék innen már nem vesztettek több labdamenetet, így megnyerték a két óra 42 perces találkozót.

Eredmény, női páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.)-Hszie Szu-vej, Monica Niculescu (tajvani, román, 12.) 6:2, 6:7 (1-7), 7:6 (7-5)

(MTI, Fotó: mtk.hu)

MOL Sportágak
MOL Csapat