Babosék világbajnokok

2017. október 29. vasárnap 11:25

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova nyerte meg szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben 4:6, 6:4, 10-5-re legyőzte a Kiki Bertens, Johanna Larsson holland, svéd duót.

A hétmillió dollár összdíjazású verseny harmadik helyen kiemelt magyar, cseh kettős - amely idén előzőleg már négy tornát nyert - bő fél óra alatt elvesztette az első szettet, aztán a folytatásban feljavult, és Babos adogatásaival, illetve Hlavackova röptéivel kiegyenlített.

A hetedik gém aztán sorsdöntő lett! Timi és Andrea Hlaváčková fogadóként vezetett 40-15-re is, majd három adogatóelőnyt is hárított. A hatalmas csata végén pedig a magyar-cseh kettős brékelt. Ezt követően Timi és Hlaváčková 30-ra, majd 0-ra nyerte adogatását, jöhetett a mindent eldöntő tie-break.

A rövidítés aztán álomszerűen alakult! Timi és Andrea Hlaváčková ötször nyerte el ellenfele szerváját, így „belefért”, hogy az ellenfél is brékelt háromszor. A magyar-cseh kettős 4-0-ra, majd 7-3-ra is vezetett, majd 9-4 után jöttek a meccslabdák. Az első még „elment”, majd 9-5 után Timi röptéje lezárta az összesen 1 óra 31 percig tartó döntőt!!!

A 24 esztendős Babos harmadszor szerepelt a vb-n, és első magyarként jutott be már az elődöntőbe is. Két éve egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben a francia Kristina Mladenovic oldalán, míg tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolították le a párosversenyt Szingapúrban.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok a döntő és a győzelem miatt!!! Hihetetlen élmény, elképesztő dolog, hogy ez megtörtént. Büszke vagyok és örülök, remélem, hogy még sok ilyen csúcspont lesz a pályafutásom során! Szerintem a sírból hoztuk vissza a mai mérkőzést…"

– nyilatkozta Babos Tímea a saját hivatalos honlapján (babostimea.hu). 

 
"Örülök, hogy így tudtam játszani egy ilyen, nagy nyomású döntőben - folytatta. Szerintem jól ment a játék, sokat tudtam segíteni a társamnak is. Fantasztikus, hogy így tudtunk játszani a szuperrövidítésben, elképesztően agresszívak voltunk és jól játszottunk mindketten. Hihetetlenül boldog vagyok! Most sajnos nincs idő a hosszabb ünneplésre, hiszen hamarosan már utazok haza, ez nagyon kell, így öt hét után. Majd otthon a családdal megünnepeljük ezt a sikert! Köszönöm a családomnak, edzőmnek, Thomas Drouet-nak, a barátoknak, ismerősöknek a folyamatos támogatást és segítséget! Külön köszönöm a szurkolóknak, rajongóknak a biztatást, régóta hatalmas motivációt jelentenek, ösztönöznek arra, hogy minden nap jobb és jobb legyek! És végül, de nem utolsósorban köszönöm szponzoraim, a MOL, a Szerencsejáték Zrt. és a Mazda kitartó támogatását is”  – nyilatkozta Babos Tímea saját hivatalos honlapján.

MTI, babostimea.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat