Bejött Fucsovicsnak a bátor hazárdjáték

2017. október 27. péntek 10:37

Fucsovics Márton káprázatos bázeli szereplésének köszönhetően a 80. hely környékére jön fel a világranglistán, ami a büszkeség mellett azt is jelenti, hogy 2018 elején selejtezők nélkül lehet ott rangos ATP-tornák főtábláján. Csak így tovább, Marci!

Fucsovics Márton a nehezebb utat választotta, és jól tette: a magyar teniszező nem a Challenger-tornák pénzdíjaira ment rá, hanem inkább elindult ATP-tornák selejtezőin. A fiatal tehetségként még az Új Európa Alapítvány által támogatott Fucsovics azért döntött így, mert tudja: fejlődni csak akkor tud, ha top100-as teniszezőkkel játszik, és saját világranglista-pontjait is sokkal hatékonyabban tudja gyarapítani egy jól sikerült ATP-tornán, mint egy Challengeren.

A 25 éves nyíregyházi játékosnak bejött a hazárdjáték: negyeddöntős a bázeli tornán, és ha nem is tudja legyőzni az elődöntőért a 2014-es US Open győztesét, Marin Cilicet, akkor is 110 ATP-ponttal zárja a hetet. Ezzel nemcsak az első 100-ba kerül a világranglistán, de vélhetően egészen a 80. hely környékére rakétázik fel.

Micsoda különbség!

Fucsovics nyáron megnyerte az Ilkey-i Challenger tornát, ami nagyszerű eredmény volt, a bázeli azonban minden szempontból értékesebb szereplés, hiszen Svájcban egy elitversenyen jutott a legjobb nyolcba. Amott öt meccsel már bajnok volt, itt néggyel még csak a nyolc között van, de Bázelben a négyből három ellenfél top100-as versenyző volt, sőt mindannyian a legjobb 70 közé tartoztak. Innen nézve még nagyobb bravúr, amit a magyar játékos véghezvitt.

 
A legnagyobb nyereség azonban nem ez, hanem a tény, hogy a remek bázeli szerepléssel Fucsovicsnak az év első fedettpályás tornáin már valószínűleg nem kell selejtezőt játszania, hanem alanyi jogon lesz főtáblás. És tegyük hozzá, hogy alig néhány pontot kell majd megvédenie az év elején.  
MOL Sportágak
MOL Csapat