Davis Kupa: Fucsovics győzelmével előnyben a magyarok

2022. szeptember 15. csütörtök 16:58

Fucsovics Márton győzelmével kezdett a magyar teniszválogatott az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapján.

Davis Kupa, selejtező a világcsoportért:
Vjacseszlav Bielinszkij-Fucsovics Márton 3:6, 2:6
Ukrajna-Magyarország 0-1 - állás az első egyes után

A magyar éljátékos - aki 91. a világranglistán - Vjacseszlav Bielinszkijjel (605.) csapott össze a párharc első mérkőzésén, az ATP-rangsorban lévő különbség a nyíregyházi sportoló sima sikerét ígérte. A 19 éves ellenfél jobbára a legalsó kategóriának számító 15 és 25 ezres ITF-tornákon szerepel, ehhez képest komoly ellenállást tanúsított, ám 3:3-nál elvesztette az adogatását. A 31. helyen is megfordult magyar 5:3-nál kiszerválta a játszmát, így 43 perc elteltével szettelőnybe került a SEB Arenában, ahol mintegy 200 néző figyelte az eseményeket.

A folytatásban a 30 éves Fucsovics még pontosabban és türelmesebben ütött, az addig erőn felül teljesítő ukrán pedig hibázni kezdett, és a magyar hamarosan 5:1-re elhúzott. A válogatott vezére 5:2-nél meccslabdát szalasztott el, de egy újabb brékkel bebiztosította sikerét, a találkozó 1 óra 33 percig tartott. Nem volt könnyű, de a Davis Kupában minden meccs nehéz - kezdte összegzését Fucsovics Márton. "Az volt a kulcs, hogy jól irányítottam hátulról, és a meccs második felében jól szerváltam. Erős voltam mentálisan és fizikálisan is, ennek köszönhetem a győzelmet" - tette hozzá.

MOL Sportágak
MOL Csapat