Egy hajszálon múlt Babos Timi második grand slam-győzelme

2018. január 28. vasárnap 08:21

Babos Tímea az indiai Rohan Bopanna oldalán meccslabdáig jutott a vegyes párosok melbourne-i döntőjében, de végül kikapott a 8. kiemelt párostól.

Australian Open, vegyes páros, döntő:
Babos, Bopanna (magyar, indiai, 5.)–Dabrowski, Pavic (kanadai, horvát, 8.) 6:2, 4:6, 9–11

Érdekes döntőnek ígérkezett, hiszen a felek több szálon kapcsolódtak egymáshoz. Babos Timi még juniorként játszott döntőt a kanadai Dabrowski párjaként, és a magyar lány mostani párjának, Bopanának is vannak szép emlékei a kanadai játékosról, hiszen tavaly együtt nyertek Roland Garrost. És persze Timi már bajnokként készülhetett a vegyes párosok döntőjére. 

 
Az első szett nem okozott gondot az 5. kiemelt magyar-indiai párosnak, egy gyors brék után elléptek 4-1-re, és végül gond nélkül húzták be az első játszmát. A második szett már izgalmasabban alakult, szoros gémek követték egymást, és 3-3 után Timi adogatását elvette az ellenfél, és meg is tartotta az előnyét a szett végéig. Következhetett a szuper tie break.

A mindent eldöntő rövidítésben óriási küzdelmet láthatott a közönség, előbb a kanadai-horvát páros vezetett 3-0-ra, de Babosék kiegyenlítettek. A vezetést ekkor azonban még nem tudták átvenni, elsősorban az egész meccsen kiválóan adogató Pavicnak köszönhetően megint ellépett az ellenfél, de Babos szerváival újra visszajöttek a meccsbe, sőt ekkor már a vezetést is átvették, és 9-8-nál a grand slam-győzelemért fogadhattak. Pavic viszont ászt ütött, majd egyből még egyet, így már az ellenfélnek volt meccslabdája, amit ki is használt.

Elképesztő két hét volt

„Ismerős a környezet, két napja is itt álltam, csak most legyőztek… Gratulálok a legyőzőinknek, nagyszerű tornát futottak. Ugyanakkor jár a köszönet Rohannak is helytállásáárt, valamint mindenkinek a páholyomban, és mindazoknak, akik segítettek nekem ebben a két hétben. Elképesztő Australian Openem volt, már alig várom, hogy jövőre visszatérhessek!- mondta Babos a pályán adott interjújában.

 A magyar klasszis szinte maradéktalan Australian Opent tudhat maga mögött, párosban Kiki Mladenoviccsal az oldalán győzni tudott, egyesben pedig - pályafutása során másodszor - legyőzött egy top10-es játékost. A koktélmeggy a vegyes páros volt, illetve lett volna, de ez a verseny egy GS-győzelemmel is kitűnő volt. Gratulálunk, Timi!

MOL Sportágak
MOL Csapat