Egyesben nem, párosban újra WTA-tornagyőztes Babos

2017. október 01. vasárnap 08:26

Szinte lekopírozta québeci szereplését Babos Tímea, aki a taskenti WTA-tornán újra döntőt játszhatott egyesben és párosban is, ám ahogy Kanadában, úgy Üzbegisztánban is csak a páros finálét tudta megnyerni.

Tashkent Open, egyes, döntő:
Katerina Bondarenko (ukrán)-Babos Tímea (2.) 6:4, 6:4
Páros, döntő:
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4

Babos remek játékkal menetelt a döntőg, ám ott Katerina Bondarenkóval nem bírt. A magyar klasszist ezúttal többször is cserben hagyta nagyszerű adogatójátéka, így bár szorosan alakult az egyes finálé, végül két szettben az ukrán játékos győzött.

Párosban szintén szoros meccset játszott Andrea Hlavackova oldalán Babos, ám az első kiemelt páros ellen csak ennyire futotta a japán-grúz kettőstől. Babos 14. WTA-tornagyőzelmét ünnepelhette párosban, idén már negyedszer nem talált legyőzőre aktuális párjával.A magyar-cseh páros újabb lépést tett a szingapúri világbajnokság felé.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam...Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok. De a döntőt így is szép eredménynek tartom. Holnap már biztosan jobban érzem majd Magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk.”

 - mondta Babos saját honlapján

 

MOL Sportágak
MOL Csapat