Fucsovics két szettben verte a US Open-negyeddöntőst

2022. január 11. kedd 09:53

A nyolcadik helyen kiemelt Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba az adelaide-i keménypályás férfi tenisztornán. Marci adogatásai hozták meg a győzelmet.

Adelaide, ATP-250, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton (8.)-Botic van de Zandschulp (holland) 6:3, 7:6 (7-4)

A világranglistán 38. játékos kedden a holland Botic van de Zandschulppal (56.) csapott össze, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott novemberben, Stockholmban. Második mérkőzésükön a magyar játékos az első játszmában főként a sikeres első szervái után volt ellenállhatatlan, az ilyen adogatásainak 83 százalékából pontot szerezve 6:3-mal került előnybe. A második szett rövidítésbe torkollott, de Fucsovics ebben a műfajban is riválisa fölé kerekedett, s végül 1 óra 53 perc alatt diadalmaskodott.

A 29 éves nyíregyházi teniszező a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára jutott francia Corentin Moutet-val találkozik. A két játékos először csap össze egymással. Fucsovics - aki főtáblás lesz a hétfőn rajtoló Australian Openen - a múlt héten is Adelaide-ben versenyzett, akkor egyesben az első fordulóban búcsúzott, párosban pedig a negyeddöntőig jutott.

MOL Sportágak
MOL Csapat