Őrült rövidítés után jöhet Babosék idei 6. páros döntője

2017. október 20. péntek 10:05

Az első kiemelt Babos-Hlavackova páros bejutott a moszkvai WTA-torna párosdöntőjébe, miután az elődöntőben komoly izgalmak után legyőzték a harmadik kiemelt cseh párost. A magyar-cseh páros idei hatodik döntőjére készülhet.

Kremlin Open, Moszkva, páros, elődöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)- Barbora Krejčiková, Kateřina Siniaková (cseh, 3.) 4:6, 6:1, 10-8

A rendkívül szoros első szettet valójában egy labdamenet döntötte el, az ellenfél végig meg tudta őrizni brékelőnyét, így megnyerte az első játszmát. A másodikban a remekül adogató Babosnak köszönhetően már nem volt kérdés, a magyar-cseh páros 6:1-re hozta a második szettet, így jöhetett a mindent eldöntő rövidítés.

A super tie-break nem indult jól, a cseh páros már 4-1-re is vezetett, de a sokat kockáztató Babos-Hlavackova páros zsinórban hozta a pontokat, és bár 9-5-ről még magukra engedték egyszer az ellenfelet, de Babos adogatása után meglett a győztes pont.

A magyar-cseh páros idén ötször játszott döntőt, Rabatban, Québecben és Taskentben megnyerték a finálét, Madridban és Pekingben elveszítették. Babosnak (még Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán) van egy sydney-i győztes döntője is az év elejéről. Nem csoda, hogy Timi elég boldognak néz ki. 

A fináléban a Nicole Melichar-Anna Smith páros lesz Babosék ellenfele.

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat