Sosem elég a bravúrokból az ATP Tour vasemberének

2020. október 14. szerda 09:05

Fucsovics Marci minden nagy győzelmére ugyanolyan büszke, de annak különösen örül, hogy másfél hónap alatt teljesítette az idei tervet, és visszatért a top50-be a világranglistán.

Ódákat zengett Fucsovics Marciról az ATP honlapja, miután a Roland Garroson legyőzte Daniil Medvegyevet. A magyar játékos, aki tavaly már járt a világranglista első ötven helyzettje között, most újra a fókuszba került, és nemcsak az eredményei, hanem a játéka miatt is.

"Jól sikerült visszatérnem a szünet után. Sokat edzek és próbálok mindenhol a legtöbbet kihozni a játékomból. Ez lehet az oka, hogy elkezdtek a játékomra fókuszálni" - mondta a MOL Csapatnak szerényen Marci.

Bevált Fucsovicsék stratégiája a Roland Garroson

"Most persze nagyon örülök, de már inkább arra koncentrálok, hogy még több ilyen nagyszerű győzelmem legyen pályafutásom során" - mondta a MOL Csapatnak a rendkívül boldog Fucsovics Marci egy nappal a Daniil Medvegyev elleni káprázatos győzelme után. Roland Garros, 1. forduló: Fucsovics Márton-Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)

Az ATP hivatalos honlapja nem volt ilyen visszafogott, Andrew Eichenholz a címben a "tenisz vasemberének" nevezi Marcit, és az egész dolgozatot aköré a gondolat köré építi, hogy a MOL Csapat klasszisa a tour egyik legalulértékeltebb játékosa. Az interjúban Marci az elmúlt hetek nagyszerű eredményeivel kapcsolatban úgy fogalmaz, "nagy megabiztosságot ad, hogy amikor a legnagyobb teniszezőkkel találkozom, mindketten tudjuk, hogy ha le akarnak győzni, nagyon oda kell tenniük magukat. Persze ha jó napjuk van, és összeáll a játékuk, kinyírnak a pályán, de én akkor is ott állok majd a háló másik oldalán, és minden labdáért az életemet adom."

Még egy bravúr jöhetett volna

Marci három kört ment a Roland Garroson, és bár Medvegyevre lehetett mondani, hogy a salak nem a kedvenc borítása, az orosz után két salakmenőt is megvert Marci, mielőtt a szintén orosz Rublevvel találkozott volna. Az azóta top10-es játékossá avanzsált játékossal szemben nemcsak remekül helytállt, de a győzelemre is több, mint reális esélye volt Marcinak.

 

A MOL Csapat klasszisának többször is a kezében volt egy-egy játszma, de az erőltetett menet sokat kivett Marciból, így az embernek az volt az érzése, hogy a kulcspillanatokat fejben jobban kezelte az orosz, ezzel tudott nyerni.

Volt szerepe a fáradtságnak is, de Rublev azért is top10-es mostantól, mert ezeket a helyzeteket most jobban kezelte."Nekem is az egyik célom közt szerepel, hogy az ilyen helyzeteket jobban tudjam kezelni a jövőben és a kulcspillanatok a javamra dőljenek el."

Mindegyikre büszke

A nyíregyházi játékos a karantén után elképesztő formában tért vissza, sorra hozta a nagyszerű eredményeket, és a játéka is abszolút felnőtt a legjobbakéhoz. Mindkét Grand Slamen elkapott egy-egy nagy nevet, az US Openen Grigor Dimitrovot, a Roland Garroson Medvegyevet, utóbbi pedig azért is volt fontos, mert korábban még egyszer sem tudott top10-es játékost legyőzni.

Minden meccs nagyon jól sikerült és minden meccsre nagyon büszke vagyok. Ugyanolyan koncentrációra volt szükségem Medvegyev ellen, mint Ramos vagy Monteiro ellen - szögezte le Marci, hogy nem egy-egy meccsről szólnak a tornák, hiszen a mezőny annyira erős, hogy mindenki ellen oda kell tennie magát, ha győzni akar.

 

Az mindenesetre sokat elmond Marci teljesítményéről, hogy alig egy hónappal ezelőtt arról beszélgettünk, idén szeretne visszatérni a legjobb ötven közé a világranglistán, amihez az idei 8-9 tornán 150 pontra volt szüksége. Ehhez képest elég volt a top50-hez az is, hogy a két Grand Slamen nagyszerűen szerepelt. 

Fucsovics: Idén a top50, jövőre a legjobb 30 a cél

"Jól vagyok, minden oké, szuper, hogy itthon lehetek" - mondta az amerikai duplatorna (az egy helyszínen rendezett Cincinnati Open és a US Open) után Fucsovics Marci, aki mindkét amerikai ATP-versenyen nagyszerű menetelést mutatott be. A nyíregyházi klasszis boldogan, de elég fáradtan válaszolt a kérdéseinkre.

"A jó játékkal együtt jönnek az eredmények is. Ezt tartjuk szem előtt és próbálunk még többet kihozni az év hátralévő részéből. Jönnek a fedett pályás versenyek és a cél továbbra is a top50-be kerülés, illetve most már a maradás" - tette hozzá széles mosollyal. "Köln, Bécs, Párizs és Szófia ez most a terv. Mind a négy verseny fedett keménypályán lesz megtartva. Cél továbbra is a top50-ben maradás" - mondta Marci, akinek a kölni túra váratlanul rövidre sikerült, hiszen az első fordulóban kiesett.

MOL Sportágak
MOL Csapat