A MOL Csapat sportolói és a #maradjotthon kampány

2020. április 07. kedd 11:28

Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Herczig Norbert, Lubics Szilvia és Bánhidi Bence első szóra álltak a jó ügy mellé a MOL Csapat szervezésében.

A koronavírus járvány kitörése után nem sokkal jött az öltet, hogy megkérjük a MOL Csapat tagjait, álljanak a jó ügy mellé, és közszolgálati jelleggel próbálják otthonmaradásra bírni az embereket. Az ötletelést gyors megvalósítás követte, az öt kiválasztott sportoló egy emberként jelezte, hogy támogatják a #maradjotthon kampányunkat.

Hosszú Katinka 

A MOL Csapat úszó világklasszisa ugyanúgy visszavágyik természetes közegébe, mint a legtöbb karanténra ítélt átlagember, csakhogy ez nála a vizet jelenti. Katinka is tudja: most az egészség és a biztonság a legfontosabb, ezért mindenkit arra buzdít, hozzá hasonlóan maradjon otthon, aki teheti. 

Szilágyi Áron 

Kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk nemcsak az otthomaradás fontosságával van tisztában, hanem a vitaminbevitel, illetve a helyes táplálkozás szerepével is. A pengeéhség viszont már annyira erős, hogy ha az ellenfelek plasztronját nem is, almát még tud szeletelni a pengéjével. 

Lubics Szilvia 

A MOL Csapat ultrafutó legendájának - három gyermeke és fogorvosi praxisa mellett - a futás az élete, de két vizslájának legnagyobb bánatára a kijárási tilalom idején nem a zalai dombokat róják, hanem otthon készülnek az idei megmérettetésekre. 

Herczig Norbert 

A MOL Racing Team pilótájának alig három hetet kellett volna kiböjtölnie a rali Európa-bajnokság nyitófutamáig, amikor az összes sportrendezvénnyel együtt az Azori-szigeteki versenyt is törölték. Nem csoda, hogy Norbi olyan szomorú lett, hogy képtelen megválni a sisakjától. 

Bánhidi Bence

A MOL-Pick Szeged beállósa már nem is emlékszik, mikor fordult elő utoljára, hogy nem volt tiszta ragacs a keze a vaxtól. Elvonási tüneteinek enyhítésére egy egészen egyedi módszert választott az Európa-bajnokság álomcsapatába is beválasztott szegedi beállós. 

Sportolóinkhoz hasonlóan mi is csak annyit mondhatunk, most csak egyet tehetünk a világban kialakult helyzet megoldásáért: otthon maradunk, megszállotként mossuk a kezünket, és ha lehet, legalább másfél méter távolságot tartunk mindenki mással. Ha egy border collie-nak sikerül, nekünk is menni fog! 

MOL Sportágak
MOL Csapat