Eldőlt: nem lesznek idén olimpiai játékok Tokióban

2020. március 24. kedd 14:16

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök telefonos válságtanácskozásán döntés született a nyári tokiói olimpiai és paralimpiai játékok elhalasztásáról - írja a japán hírügynökség. Idézik Sindzót, aki azt mondta, egyéves halasztást javasolt, amivel Thomas Bach, a NOB elnöke "száz százalékig egyetértett."

A NOB hetek óta komoly nyomás alatt van, hiába mondta sokáig Bach, hogy nincs napirenden az olimpiai elhalasztása. Az utóbbi napokban az ausztrál, az új-zélandi, majd tegnap az Egyesült Államok olimpiai bizottsága is kijelentette, ha az eredeti időpontban rendezik meg a játékokat, nem vesznek részt rajta a sportolói. Az USA állásfoglalása értelemszerűen mindent felülírt, hiszen a NOB bevételeinek óriási részét képezi az amerikai közvetítési piac.

Bach múlt héten jelezte, négy héten belül eldől, mi lesz a tokiói játékokkal, de a mai beszélgetés után már egyértelmű, hogy megszületett a döntés: 2021-ben rendezik meg az olimpiai játékokat.

A MOL Csapat számtalan éremesélyes sportolója, köztük több korábbi bajnok nevében is jelezzük: a biztonság az első, jó döntés született a halasztással. 

MOL Sportágak
MOL Csapat