Ezúttal véglegesnek tűnik Hosszú Katinkáék szakítása

2018. május 24. csütörtök 19:43

Hosszú Katinka Facebookon jelentette be, hogy nem sikerült megoldaniuk a gondjaikat Shane Tusuppal, ezért új edző irányításával készül a jövőben.

Hosszú Katinka - igen bölcsen - elébe ment a sajtóban várható találgatásoknak, és maga jelentette be, hogy nem sikerült megoldaniuk férjével, Shane Tusuppal fennálló problémáikat, így a továbbiakban nem az amerikai edző irányítja az úszóklasszis felkészülését. (A poszt, illetve Katinka teljes oldala - vélhetően átmenetileg - nem elérhető)

Katinka egyelőre nem kívánta bővebben kommentálni a bejelentést, így nekünk is csak a találgatás marad. Annyi bizonyos, hogy ahogy eddig is, a MOL-csapat nem kívánja a sportolónő magánügyeibe ártani magát, így a neki címzett kérdéseink is kizárólag szakmai jellegűek.

Változnak a tervek a szakítás miatt?

Hosszú Katinka korábbi terveiben az szerepelt, hogy hosszabb szünet után a Mare Nostrumon versenyez legközelebb, márpedig a sorozat első állomásáig már alig két hét van csak hátra. A magyar úszóklasszis egyébként két versenycsúcsot is tart a sorozatban: 200 vegyesen tavaly, 400-on pedig 2016-ban úszott versenyrekordot. Ugyanígy kérdés az is, hogy marad-e Hosszú programjában a glasgow-i Európa-bajnokság.

 Az utolsó közös kép 

A háromszoros olimpiai bajnok először télen adott hírt magánéleti problémáiról, de a szövetségi támogatásokkal kapcsolatos dokumentációban ezek ellenére férjét, Shane Tusupot jelölte meg edzőjének. A mai napon kitett Facebook-poszt alapján azonban nagyon úgy tűnik, ezúttal végleges, és nem csak magánéleti, hanem szakmai is a szakítás.

Shane Tusup utódjával kapcsolatban semmi nem biztos, a sajtó találgatásai között szóba került már a német Dirk Lange, illetve a francia Fred Vergnoux neve is, de az úszónő egyelőre hallgat az ügyben.

MOL Sportágak
MOL Csapat