Gyurtának még ki kell elemeznie a balsikerű vébét

2017. szeptember 05. kedd 16:45

Gyurta Dániel szomorú, de nem tört meg a budapesti világbajnokságon történtek után, a mellúszó klasszis fogadkozik, hogy nem adja fel, és látjuk még a dobogó tetején. Közben már sportdiplomáciai karrierjét is építgeti, éppen a napokban tért vissza Tajpejből, ahol a magyar Universiade-csapat nagykövete volt.

Gyurta elmondta, új edzővel, új techikával készült a világbajnokságra, és bár még elemezni kell a helyzetet, könnyen lehet, hogy pusztán arról volt szó, még bele kell szoknia az új technikába.

A VB nem úgy sikerült ahogy elterveztem, összesen egy döntőt úszhattam csak sajnos. Úgy érzem ennek kiértékelése nem 1-2 nap, de igyekszem objektíven, többek véleményét is kikérve megvizsgálni a helyzetet” - mondta Gyurta.

De vajon mi hiányzott ahhoz, hogy úgy teljesítsen, ahogy magától elvárta? “Sokan sok mindent elmondtak már a szereplésemről, amiben biztosan voltak igazságok. Egyet tudok, hogy én semmivel sem készültem kevesebbet, mint máskor, nagyon szerettem volna jól szerepelni a hazai VB-n. Az új edzővel tanult új technika kérdése biztos fontos szerepet játszott, de ki fogjuk elemezni együtt.”

Köszöni a kapitány bizalmát

A szövetségi kapitány kapitány azt nyilatkozta, ha előr​e tudja, mi lesz a vébén, azt tanácsolta volna, hogy ne induljon el, de később megvédte Gyurtát azoktól a támadásoktól, amiket kapott.

“Sós Csaba nagyon jó választás volt kapitánynak, egy hatalmas szakmai háttérrel, tudással rendelkező, objektív mester. Az ő szavára mindig oda kell figyelni. A szövetségi kapitánnyal régóta ismerjük egymást, jó viszonyban vagyunk, nagyon tisztelem őt és köszönöm a vb kapcsán a bizalmát, és az utána rólam mondott szavait is.”

 
Míg korábban a mellúszás első számú embere Gyurta volt, a budapesti világbajnokságon minden egy fiatal brit úszóról, Adam Peatyről szólt. “Aki követi az úszást, az már évek óta látja, hogy Peaty egyedülálló tehetség. Ő nem Budapesten robbant be. Adam nem az én távomon indul, 50-en és 100-on tartja a világcsúcsot, de nem fér kérdés hozzá, hogy fantasztikus úszó” - mondta az angolról Gyurta.  

Gyurta már sportdiplomáciai karrierjét építgeti, de még távolról sem végzett a profi sporttal. Folytatja a munkát, és még sportolóként is dédelget fontos célokat. De mik ezek?  

“Ezt akkor tudom megmondani, ha Nagy Józseffel leültünk átbeszélni a tanulságokat és a jövőt. Egyébként a napokban értem haza Taipeiből, ahol a magyar Universiade-csapat nagyköveteként voltam jelen és a NOB tagságom kapcsán most a szeptember eleji limai NOB kongresszusra készülök” - tette hozzá Gyurta.

MOL Sportágak
MOL Csapat