Hosszú a szokott tempóban hozta le a budapesti versenyt

2021. február 18. csütörtök 10:56

A MOL Csapat klasszisa szokásához híven szinte az összes számban elindult a budapesti felkészülési úszóversenyen, és három arannyal zárta az első versenynapját.

A női versenyszámokban Hosszú Katinka régi jó szokását felelevenítve szinte az összes távon indult, három számot nyert meg, délelőtt a 100 gyorsot és a 100 mellett, délután pedig a 200 vegyest, utóbbit nagy fölénnyel - olvasható az úszószövetség beszámolójában. 

„Nagyon jó, hogy sikerült megszerveznie a MÚSZ-nak ezt a felkészülési versenyt, mert alapvetően én mindig is versenyekkel készültem – közölte Hosszú Katinka. "Időktől függetlenül szerintem sokat tud lendíteni a felkészülésemen, hogy ezt a programot így végig tudtam úszni."

Nagyon örülök neki, hogy sok számban, sőt majdnem az összes számban jobbat tudtam úszni, mint két hete Nizzában a Golden Touron, ez már azért mutatja, hogy az irány jó, és az is jól jött ki, hogy ilyen vegyes sorrendben voltak a számok. A 200 és 400 vegyeshez igazából minden számban jónak kell lenni, a sprintekben és a hosszab távokon egyaránt.

"A tavalyi év nagyon nehéz volt számomra versenyek nélkül, és alapvetően elég maximalista vagyok, mindig szeretnék gyorsabban úszni és jobbat úszni, ugyan már rengeteg szezon van a hátam mögött, így az évek alatt azt kialakítottam magamban, hogy az adott helyzetből hozzam ki a maximumot."

"Ezért ezen a versenyen egyértelműen az volt a legpozitívabb, hogy sokkal gyorsabb voltam, mint Nizzában, szóval ezt a tendenciát próbálom fenntartani a következő időszakban, és hogy minél gyorsabban visszakerüljek abba a formába, ahol tavaly ilyenkor tartottam” - mondta a szövetség honlapjának Katinka. 

(Fejléckép: Magyar Úszó Szövetség/Derencsényi István)

MOL Sportágak
MOL Csapat