Milák Kristóf junior világcsúccsal világbajnok

2017. augusztus 26. szombat 09:28

Ahogy az várható volt, a budapesti felnőtt úszó-vb-n is remeklő Milák Kristóf a juniorok világbajnokságán alaposan elverte a mezőnyt 100 pillangón, és világbajnoki címéhez még egy furcsa világrekordot is úszott. Mindjárt elmagyarázzuk.

Az ötös pályán úszó Milák Kristóf könnyed, szép úszással utasította maga mögé a mezőnyt az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, és a várakozásoknak megfelelően világbajnok lett 100 pillangón. A magyar klasszis nyolc századdal győzte le az orosz Jegor Kujmovot, akitől az ifjúsági Eb-n kikapott ezen a távon. 

Milák 51.08-at úszott, ami a világbajnokság szervezői szerint új világcsúcs, és abból a szempontból igazuk is van, hogy saját számításaik szerint a verseny előtti aktuális világcsúcs 51.26 volt (a kínai Lu Zsuao a riói olimpián úszta). Csakhogy Milák a budapesti felnőtt vébén szédületes, 50.62-es idővel csapott célba, ám az azóta eltelt egy hónap kevés volt a FINA-nak ahhoz, hogy hitelesítse a világcsúcsot. 

Milák Kristóffal még a felnőtt világbajnokság után beszélgettünk egyet: 

Milák Kristóf: Magabiztos vagyok, de nem szálltam el

"Nem vagyok egy celeb típus, így kicsit furcsa nekem most, hogy ennyire felkapták a nevemet. De úgy gondolom, az én életemet nem változtatja meg különösebben a hirtelen jött siker" - mondta Milák a MOL-csapatnak. Milák Kristóf, MOL Csapat ifjú tehetsége, elképesztő hajrával ezüstérmet nyert 100 méter pillangón szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat