Nem Tokióban, de a vegyes számokban nyert Hosszú Katinka

2020. július 27. hétfő 09:03

A margitszigeti Négy Nemzet Úszóversenyen ugrott újra medencébe Hosszú Katinka, akinek éppen Tokióban lenne jelenése, ha a vírushelyzet miatt nem maradnak el a játékok.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 400, majd vasárnap 200 méter vegyesen aratott papírforma győzelmet. A MOL Csapat világklasszisa elmondta, jobb lett volna Tokióban két aranyat szerezni - ha nincs a pandémia, éppen az olimpián versenyezne Katinka -, de így is örül, hogy versenyezhetett.

"Februárban úgy úsztam 4:37-et, hogy egy 1500 gyors után görcsölt a lábam - körülbelül ez a különbség az akkori és a mostani önmagam között. Nagyon nem könnyű most, én ugye mindig is úgy léteztem, hogy ki volt számolva minden, versenyek, közte edzések, most pedig ez az első verseny nagyon hosszú idő után, és ki tudja, mikor lesz a következő."

Ha arra gondolok, hogy valamikor most lett volna a négyszáz vegyes Tokióban, akkor azért nem könnyű... "Viszont legalább visszajött néhány szép emlék, hiszen utoljára 2010-ben úsztam itt a szigeten, és az az Európa-bajnokság összességében nem sikerült rosszul" - nyilatkozta Hosszú, aki 400-on 4:42.56-os időt úszott, 200-on pedig 2:13.98-cal győzött.

MOL Sportágak
MOL Csapat