A MOL-csapat ifjú titánjairól szólt a vívók hétvégéje

2019. március 11. hétfő 11:29

A rutinos klasszisoknak nem volt kiemelkedő hétvégéjük, viszont a MOL Alapítvány fiataljai csodás érmeket hoztak a felnőtt világversenyeken.

A mögöttünk hagyott hétvége sokkal inkább a fiatal vívókról szólt, mint a rutinos klasszisokról. Padovában legerősebb fegyvernemünk, a kardvívás legjobbjai csaptak össze, és ahogy az egyéni, úgy a csapatverseny sem a legjobban sikerült.

Szilágyi Áronék egyéniben a 32 között estek ki, és bár ilyenkor általában a csapatversenyre összekapják magukat a fiúk, most ez sem jött össze: a negyeddöntőben kikaptak a remek formában versenyző Irántól, így a helyosztók után az ötödik helyen végeztek.

Lizának nagyon, Áronnak egyáltalán nem ment a világkupán

A MOL Alapítvány ifjú tehetsége alig egy hete nyert ifjúsági Európa-bajnoki címet, már a felnőttek között villogott Athénban: Liza nagyszerű vívással az elődöntőig ment a görög világkupán, ott is csak az egyik legnagyobb név, az ukrán Olga Harlan állította meg, így bronzérmes lett egyéniben.

A női kardozóknál már jobban alakultak a dolgok, hiszen a múlt héten ifjúsági Európa-bajnoki címet szerző Pusztai Liza az athéni világkupán egyéniben bronzérmet szerzett. A remek teljesítményt aztán a csapatban Liza sem tudta megismételni, kicsit fáradtnak tűnt a magyar csapat, amely egyből az első ellenfelétől, Japántól kikapott, és a 10. helyen végzett.

Egy nem várt, nagyszerű eredmény

A padovai és athéni kardversenyek mellett Budapesten is világkupa-versenyt rendeztek, itt a párbajtőrvívók mérték össze tudásukat. A legjobb magyarként csodaszép bronzérmet szerző Andrásfi Tibor már a nyolcba jutással élete legjobb felnőtt eredményét érte el, de ezzel sem elégedett meg, a negyeddöntőben az egyik legjobb oroszt, Szuhovot győzte le meglehetősen simán (15-8).

 
Fotó: Vívószövetség
 
A MOL Alapítvány által 2015 óta támogatott magyar párbajtőrvívónak végül a későbbi győztes Minobe állta útját, de ez az asszó is szorosan alakult, csak a hajrában tudta a maga javára fordítani az összecsapást a japán világklasszis.

“Nagyon boldog vagyok! A felnőtt mezőnyben ebben a szezonban 64 közé sem tudtam bejutni, és nagyon akartam bizonyítani. A jelek szerint összejött…” - mondta boldogan a vívószövetség honlapjának Andrásfi.

“Lehet, hogy érdekes, de a legnehezebb asszót talán Siklósi Gerivel vívtam. A junior Eb-n is magyartól kaptam ki nemrégiben, nem akartam még egyszer ugyanígy járni. Utána, az orosz ellen minden bejött az éremért… Minobéval szemben már nem éreztem annyira, meg nagyon jól is vívott. Ma még emésztem, és talán ünneplem is kicsit ezt a sikert, aztán jöhet a felkészülés a junior világbajnokságra. Utána pedig állok elébe az újabb felnőtt feladatoknak.”

MOL Sportágak
MOL Csapat