A MOL Csapat zászlaja alá gyűlik a magyar kardvívó elit

2020. december 20. vasárnap 12:57

A vívó országos bajnokságon kiválóan szerepeltek a MOL csapat tagjai: kardvívásban a férfiaknál Szilágyi Áron, a hölgyeknél a MOL Alapítvány által támogatot Pusztai Liza nyert.

A férfi kardvívók versenye egy országos bajnokságon is bitang erős, hiszen borítékolható, hogy a legutóbbi két olimpia győztese, Szilágyi Áron, illetve az egyéni világbajnok, majd döntős Szatmári András vívja a döntőt. Ez 2020-ban is így történt, és a két klasszis nem is okozott csalódást, kiváló asszót vívtak a döntőben, amit végül a MOL Csapat kardvívó fenoménje, Áron nyert meg (15-12-re). 

 Fotó: Hunfencing.hu

"Én is úgy éreztem, hogy nagyon színvonalas asszót vívtunk Szatyival, és ez örömmel tölt el" - olvashatók Áron szavai a vívószövetség honlapján. "Miként az is, hogy hetedik egyéni aranyérmemet nyertem. Annak pedig a szakosztály elnökeként örülök, hogy nagyszerűen szerepeltek ma a vasasos vívók, ez úton is gratulálok nekik, és a mestereknek.” 

A 19 éves korelnök 

Ahogy a szövetség tudósítása is kiemelkedik, igencsak szépen mutat a női szakág jövője, hiszen az országos bajnokságot megnyerő Pusztai Liza úgy volt korelnök a dobogón, hogy májusban töltötte be a 19. életévét.

 
Fotó: Hunfencing.hu
 

Liza barátnőjével, a szintén a MOL Alapítvány támogatását élvező Szűcs Luca Virággal csapott össze a fináléban, amit 15-13-ra megnyert. A MOL tehetségtámogató projektjének további versenyzői is ott lehettek volna, de Battai Sugár (aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott) betegség miatt nem indult, a MOL Alapítvány korábbi támogatottja, Márton Anna pedig sérülés miatt lépett vissza a negyeddöntők után. 

MOL Sportágak
MOL Csapat