Az év pillanatai: Szilágyi Áron

2020. december 30. szerda 11:31

Idén is jelentkezik már szokásosnak mondható sorozatunk, amelyben a MOL Csapat tagjait kérdezzük arról, hogy melyik volt 2020-ban a kedvenc pillanatuk.

Szilágyi Áronnak nagyon rosszul jött, hogy szinte az egész 2020-as szezon ment a kukába, mert amelyik versenyeket megtartották, azokon kimagaslóan szerepelt. Az év elején megrendezett három világkupa közül az elsőn (Montrealban) csak a nyolc közé jutott, utána azonban Varsóban és Luxemburgban is győzni tudott, és mivel még soha nem fordult elő a kétszeres olimpiai bajnokkal, hogy két vk-versenyt is megnyert egymás után, nem volt kérdés, melyik a kedvenc pillanata idénről.

“A luxemburgi győzelem a legkedvesebb pillanatom 2020-ból. Egyrészt, mert akkor nyertem először zsinórban két világkupa-versenyt, másrészt mert ez egy olimpiai kvalifikációs verseny volt, és az ilyen Grand Prix-versenyeket mindenki komolyan veszi. Így volt ez Luxemburgban is, a döntőben a nagyszerű koreai Bongillel vívtam, de összeakadtam a legjobb orosszal, Resetnyikovval is. "Nagyon jól kezdődött számomra az év, sajnálom, hogy így alakult, de úgy döntöttem, a 2020-as év 2021 tavaszáig fog tartani számomra” - mondta nevetve Áron.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat