Majdnem visszalépett, mégis ezüstérmes lett Bányai

2017. augusztus 22. kedd 13:54

Ezüstérmet nyert férfi párbajtőrben Bányai Zsombor a Tajvanon zajló Universiadén. A magyar versenyző hosszas rosszullét után vállalta a versenyzést, és nagyon jól tette.

A 20 éves Bányai remek vívással menetelt a döntőig, ott azonban kikapott orosz ellenfelétől. Szergej Bida jobban kezdett a fináléban, de Bányai nem hagyta magát, és 11-10-re felzárkózott. Ekkor azonban már vészesen fogyott az ideje, így siettetnie kellett a támadásokat, amiből az orosz jött ki jobban, és végül 15-11-re győzött.

A verseny után Halla Péter tanítványa elmondta, hogy egy nappal korábban hosszan tartó, erős rosszullét kínozta, még a visszalépését is fontolgatta emiatt. Szerencsére az indulás mellett döntött, és ezzel a versenynap második magyar érmét szerezte.

A vívóutánpótlás egyik kiemelkedő arcaként Bányai junior Európa- és világbajnoknak mondhatja magát, és már a felnőttek között is megvillantotta magát: csapatban negyedik helyen végzett a világbajnokságon. A párbajtőrözőről edzője korábban azt mondta, a vagány és a gazember kategória között mozog

Bányait öt éven át támogatta a MOL tehetségkutató programja, a 10 éves jubileum egyik kiemelt arca volt. Edzője, Halla Péter korábban a MOL Tehetségondozásért díjában részesült.

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat