Papírforma: Szilágyi Áron lett az év férfi sportolója

2022. január 06. csütörtök 22:58

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront választották az év legjobb sportolójának az M4 Sport Év Sportolója gálán.

Szilágyi Áront választották az év legjobb sportolójának az M4 Sport Év Sportolója-gálán. A választás papírforma volt, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Áron a nemzetközi szavazásokon is az élmezőnyben végzett. 

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot.

Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is" - mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán hetedik lett.

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

MOL Sportágak
MOL Csapat