Pusztai Lizáék egy apró lépésre a tokiói olimpiától

2020. március 09. hétfő 14:17

A magyar női kardválogatott bronzérmet nyert az athéni világkupa-versenyen, ezzel közelebb került az olimpiai részvétel kiharcolásához.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár összeállítású együttes a negyeddöntőért 45-27-re győzte le a németeket, a nyolc között 45-42-re verte a dél-koreaiakat, az elődöntőben pedig 45-44-re kapott ki az oroszoktól úgy, hogy az utolsó két pár előtt még 35-30-ra vezetett. Végül a bronzmérkőzésen 45-36-ra nyert a lengyelek ellen.

A MOL Alapítvány támogatottjai remekül vívtak, Pusztai Liza egyéniben döntőbe jutott, csapatban pedig a becserélt, még kadétkorú Battai Sugár vívott nagyszerűen, és az alapítvány korábbi támogatottja, Márton Anna is remekül teljesített. Az olimpiai csapatkvóta, amelynek értelmében három magyar kardvívó indulhatna egyéniben is, szinte biztosra vehető, de sok múlik az utolsó világkupaversenyen

 
A magyar csapat olimpiai részvételének esélye nőtt azzal, hogy az ukránok nem kerültek a legjobb nyolc közé, ami azért is érdekes, mert az ukránok az egyéni versenyben pihentették világsztárjukat, Olga Harlant, aki - szerencsénkre - nagyon gyengén vívott csapatban.
 
A mieink jelenleg kijutó helyen állnak, a helyzet most úgy fest, hogy az utolsó, két hét múlva sorra kerülő belgiumi Vk-versenyen csak akkor előzhetnek meg Harlanék, ha döntőt vívnak. Mi több, ha a magyar lányok a nyolc közé jutnak, akkor a második hely is kevés Ukrajnának.
MOL Sportágak
MOL Csapat