Siklósi Gergő lassan már koncentrálhat az egyénire is

2023. november 13. hétfő 15:09

A hétvégi berni bronzéremmel nagyon közel került az olimpiai kvóta a párbajtőrcsapathoz, így a sérüléséből felépülő klasszis elkezdhet az egyéni versenyekre koncentrálni.

Felemás, de összességében egyértelműen pozitív végeredménnyel zárult Siklós Gergő számára a berni világkupa. Az egyéni nem sikerült jól a MOL Csapat párbajtőrvívó klasszisának, hiszen már a 64 között kiesett, csapatban azonban újra a dobogóra állhatott, és a bronzéremmel karnyújtásnyira került az olimpiai kvóta az idén Eb-t nyerő párbajtőrcsapattól.

“Rendkívül értékes ez a harmadik hely, aminek köszönhetően a kvalifikációban is nagyon jól állunk. Három verseny van még hátra a kvalifikációs versenysorozatból, a berni világkupa bronzérmünkkel nagyon jól állunk, de még nem dőlhetünk hátra” - mondta a MOL Csapatnak Gergő.

Csak az egyéni bosszantja

A Honvéd klasszisának nem indult jól a svájci verseny, ahol július vége óta először állt újra pástra. A brutális méretű mezőny (331 induló) egyik rutinos, hazai pályán versenyző vívóját sorsolták Gergő mellé a 32 közé jutásért és a hirtelen halál ezúttal Max Heinzernek hozott szerencsét.

“Egy tuson múlt, hosszabbításban kaptam ki, sajnos az ellenfelem közben nem is volt igazán a fair play híve. Vezettem ellene, nem is ment rosszul, de a hajrá neki sikerült jobban. Egyébként a szezon első versenye egyéniben nem szokott nekem jól sikerülni.” - magyarázta Gergő.

“Bár többször is elmondtam, hogy a kvalifikáció alatt a csapat szereplése a legfontosabb, természetesen nem vagyok elégedett azzal, hogy a 64 között kiesek. A következő két világkupaversenyt egyéni címvédőként kezdem, biztos vagyok benne, hogy egyéniben is összeáll majd a vívásom.”

 
A következő két világkupa állomáson címvédő lesz Gergő (Fotó: Hunfencing.hu)

Ami egyéniben nem jött ki, azt a csapatban kiadta magából a világbajnok párbajtőröző, aki a nyolcaddöntőben pihent egy kicsit, hogy aztán a negyeddöntőtől kezdve kiváló teljesítménnyel segítse a legjobb négybe a magyar csapatot.

“Kazahsztán ellen sikerült elkapnom a fonalat, jól vívtam a negyeddöntőben és utána is. Sajnos az elődöntőben nem sikerült legyőznünk az olaszokat, de most elégedettek lehetünk a harmadik hellyel is. "Viszont azt látjuk magunk előtt, hogy Párizsig mennyit kell fejlődnünk, és úgy akarunk kijutni az olimpiára, hogy már előtte is legyőzzük a franciákat és az olaszokat” - mondta a berni döntőt vívó ellenfelekről Gergő.

 
Az érem mindig jó eredménye a rendkívül szoros mezőnyben (Fotó: Hunfencing.hu)

“Ha a következő világkupán is érmet szerzünk, onnantól kezdve szinte elrontani sem tudjuk a kvalifikációt. Már most is nagyon jól állunk, de még át kell lépni a küszöböt, úgyhogy nem dőlhetünk hátra.”

Minden a tervek szerint halad

“Szenvedős” - jellemezte egy szóval az elmúlt két évét a MOL Csapat klasszisa, akit egy makacs sérülés akadályozott a tavalyi szezon jelentős részében. Ehhez képest nem sikerültek rosszul az idei versenyek, de a nyári világbajnokság óta már csak az olimpiáig vezető út megtervezése foglalkoztatja Gergőt.

 
Vasárnap már jól ment a vívás Gergőnek (Fotó: Hunfencing.hu)

“Az augusztus a pihenésé és a lábadozásé, a szeptember a fizikai felkészülésé volt, október elején kezdtem csak el újra vívni. Szerencsére egészséges vagyok és fizikailag is minden rendben, ám mivel még csak másfél hónapja vívok, még akad hiányosság, amit be kell hozni."Elsősorban a dinamika hiányzik, de ez természetes, hiszen egy szezont úgy vívtam le, hogy a hátul lévő lábamat alig tudtam használni.”

“Most már jól vagyok, minden úgy halad, ahogy elterveztük, és mivel a csapattal már tényleg nagyon közel van a kvóta, elkezdhetek az egyénire is fókuszálni. Élveztem a versenyt, sőt élvezem az edzéseket is, jó érzés újra egészségesen a pástra állni, úgyhogy hiába nem sikerült jól a berni verseny, az önbizalmam is rendben van” - tette hozzá a MOL Csapat világklasszis vívója.

MOL Sportágak
MOL Csapat