Szilágyi Áron elnök úr duplán Magyar Kupa-győztes

2020. november 10. kedd 10:40

A Vasas vívószakosztályának elnökeként is működő Szilágyi Áron egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott a kardvívók Magyar Kupa-versenyében.

Nyolc nagyon hosszú hónap után vívhattak újra tétre menő asszókat a magyar kardvívók, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, aki menet közben a Vasas vívószakosztályának elnöke is lett. Remek hétvége volt, pont azt kaptam, amit vártam. Egy nem túl szorongató versenyen, de mégis téthelyzetben tudtam pár jó asszót vívni, többek között a válogatott csapattársaimmal. "Az egyéni mellett külön öröm volt, hogy a vasasos csapattal is a legjobbnak bizonyultunk. Jó hangulat uralkodott végig, érződött, hogy mindenki vágyott már a vívásra" - mondta Áron a klub honlapjának.

A MOL Csapat kétszeres olimpiai bajnok klasszisa a Magyar Kupa I. fordulójában egyéniben a négy között között Szatmári Andrást búcsúztatta, a fináléban pedig Gémesi Csanádnál bizonyult jobbnak. A Vasasból Rabb Krisztián az ötödik, míg Galgóczy Tamás a hetedik helyen végzett, így Nagy Pállal kiegészülve a csapatversenyt is esélyesként kezdte a Vasas, és végül a Gödöllőt és az UTE-t megelőzve győzött is.

Reméljük, tovább tart az aranyév szilveszternél

"Ha úgy vesszük, nyolc hónap után sikerült újabb két aranyat nyernem, hiszen a nagy leállás előtt a varsói és a luxembourgi világkupán is nyerni tudtam, és azok voltak az utolsó versenyeim mostanáig. Mondhatom tehát, hogy 2020 az aranyévem... Remélem, ebbe még a 2021-re halasztott olimpiát is beleszámítják majd, ha már eredetileg idén lett volna.

"Visszatérek a szakosztályi munkához a Vasasba, de a mai korlátozó bejelentések után az sem biztos, hogy tudjuk folytatni a felkészülést. Ha lesz rá lehetőség, akkor edzem tovább a következő válogatóra és az országos bajnokságra, illetve az elvileg januárban startoló vk-sorozatra. Ha változik a helyzet, akkor pedig ahhoz igyekszem majd alkalmazkodni" - tette hozzá a MOL Csapat világklasszisa.

MOL Sportágak
MOL Csapat