Szilágyi Áron megvédte magyar bajnoki címét

2021. december 18. szombat 20:07

A MOL Csapat háromszoros olimpiai bajnok klasszisa - ahogy várta is magától - kicsit rozsdásan, de fejben jól koncentrálva szerezte meg nyolcadik ob-győzelmét.

Ob, egyéni, férfi kard:
elődöntő:
Szilágyi Áron (Vasas SC)-Péch Miklós (MTK Budapest) 15-12
Iliász Nikolász (UTE)-Vígh Benedek (Vasas SC) 15-12
döntő: Szilágyi-Iliász 15-11
A végeredmény: 1. Szilágyi Áron, 2. Iliász Nikolász, 3. Péch Miklós és Vígh Benedek

A selejtezőkkel pénteken kezdődött ob-n az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei zajlottak szombaton a Ludovika Arénában, a koronavírus-járvány miatt nézők számára zárt kapuk mögött, és kötelező volt a maszkhasználat.

Óriási csata Szatmári Andrissal

A bajnokság legjobban várt asszóját férfi kardban a nyolc között vívta a címvédő és háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron olimpiai bronzérmes csapattársával, a 2017-es világbajnok Szatmári Andrással. Szatmári 3-1-re, 5-2-re és 7-4-re is vezetett, de a szünetre már Szilágyi 8-7-es előnyénél vonultak pihenni. Ezután Szatmári 13-12-re és 14-13-ra vezetett, a címvédő azonban egyenlített, majd a győztes tust is bevitte.

 
Fotó: Hunfencing.hu
 

A nyolc között búcsúzott Gémesi Csanád is - aki ugyancsak tagja volt a tokiói bronzérmes csapatnak -, ő Péch Miklóstól kapott ki 15-10-re. Utóbbi, az MTK 25 éves versenyzője a következő asszóban villámrajtot vett Szilágyi ellen, 4-1, majd 7-2 állt a neve mellett.

Az egyperces szünetre Péch 8-3-as vezetésénél mentek a felek, a következő tust még Péch adta, azután viszont Szilágyi magára talált, sorozatban vitte be a találatokat, 10-9-re fordított, majd 15-12-re nyert. A döntőben Iliász Nikolászt verte 15-11-re, ezzel nyolcadik egyéni ob-aranyát gyűjtötte be.

Ezúttal is az egyéni döntők között, a Magyar Vívás Napja keretében köszöntötték a sportág kerek évfordulós kiválóságait - a pandémia miatt nem voltak jelen, kivetítőn villant fel a fotójuk -, illetve a tokiói olimpia és paralimpia hőseit.

MOL Sportágak
MOL Csapat