Szilágyi Áron nem a körülményekben keresi a hibát

2017. július 24. hétfő 09:40

Szilágyi Áron nem a körülményekben keresi a hibát, miután a vívó-világbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott. Olimpiai bajnok kardvívónk büszke az egyéni vb-címet szerző Szatmári Andrásra, és így még inkább feltüzelve várja a csapatversenyt.

Nyolc év után először nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia egy világversenyen Szilágyi Áronnak, aki érthetően csalódott volt, amikor utolértük Lipcsében. “2009-ben fordult elő utoljára, hogy nem jutottam túl a nyolcaddöntőn, és őszintén szólva eléggé meglepett, ami Lipcsében történt. Azért vagyok különösen mérges, mert pont az nem működött, ami az egyik erősségem.”

Szilágyi remek versenyzőtípus, a tét és a nyomás csak még jobb teljesítményre sarkallja, és szinte soha nem fordul vele elő, hogy a legrosszabbkor veszíti el a fonalat. Az orosz Kamil Ibragimov ellen pont ez történt. “Az asszó elején semmi gond nem volt, komoly előnyre tettem szert [a magyar kardozó 9-4-re is vezetett], amikor elveszítettem a ritmust. Ibragimov nagyon jól megérezte a lehetőséget, én pedig hiába próbáltam meg mindent, végül vereség lett a vége.”

Korábban olyan hírek érkeztek Lipcséből, hogy rettenetesek a körülmények a vb helyszínén. Nincs légkondi, de még légforgatás sincs, óriási a zűrzavar a teremben, mert nagyon kevés a szervező, és még a versenyzők étkeztetése sincs rendesen megoldva. “Én ebből keveset érzékeltem, így eszem ágában sincs a körülményekre fogni a kiesést. A zsűri sem hibázott nagyot, úgyhogy csak magamban kereshetem a hibát.”

Örül a klubtárs sikerének

Az orosz Ibragimov, aki egy körrel korábban Gémesi Csanádot is búcsúztatta, távolról sem mumusa Szilágyinak. “Általában legyőzöm, ha összekerülünk, most így hirtelen egyetlen vereséget tudok csak felidézni ellene: az olimpiai előtti Európa-bajnokságon megvert, de akkor nyilván nem a kontinenstorna volt a fő szempont, hanem a riói játékok” - mondta Szilágyi, aki aztán az olimpián megvédte bajnoki címét.

 
Kardvívó klasszisunk őszinte örömmel beszélt, Szatmári András, a MOL által támogatott Vasas SC vívójának egyéni világbajnoki címéről. “Nagyon boldog vagyok Andris miatt, hiszen emlékszem még, amikor egészen fiatalon odakerült hozzánk. Már gyerekként is óriási tehetségnek tűnt, az pedig a Vasas műhelyének dicsérete, hogy a tehetségből világbajnok lett” - mondta a klubtársáról Szilágyi.

A világbajnokság előtt azt mondta a MOL-csapatnak, nemcsak az egyéni versenyt várja nagy reményekkel, hanem a csapatot is, mert az utóbbi évek legerősebb magyar kardcsapata áll majd rajthoz Lipcsében. “Éremmel akarok hazatérni, és mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a csapatot. Az egyéni eredmények semmire nem jelentenek garanciát, de annyit ígérhetek, hogy oda fogjuk tenni magunkat.”

MOL Sportágak
MOL Csapat