A koronavírus vette el az OSC-től a kupagyőzelem lehetőségét

2020. szeptember 24. csütörtök 16:57

Az OSC egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a szereplést a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőben, a klub a koronavírus miatt visszalépett.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója elmondta, az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után - ami tíz játékost érintett - az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából."A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat" - fűzte hozzá.

Az MVLSZ honlapja szerint a szervezet felkészült a pandémia okozta eshetőségekre, így a szabályok alapján az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tud kiállni, a BVSC együttese játszhat majd a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

A fertőzött játékosoknak jobbulást kívánunk! Hajrá, OSC!

MOL Sportágak
MOL Csapat