Alaposan eltángálta az olaszokat a női pólóválogatott

2022. augusztus 06. szombat 22:58

A magyar női vízilabda-válogatott rendkívül magabiztosan, 15-6-ra nyert a házigazda olasz csapat ellen a Sassariban zajló felkészülési torna szombati fordulójában.

Szardínia Kupa, 4. forduló:
Magyarország-Olaszország 15-6 (4-0, 4-2, 5-2, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Garda 5, Szilágyi 4, Faragó, Leimeter 2-2, Horváth, Farkas 1-1

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese - amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett - már a nagyszünetre eldöntötte az összecsapást, amelynek legjobbja Garda Krisztina volt öt góllal. A magyar csapat a vasárnapi zárónapon a hollandokkal csap össze a rangos szardíniai viadalon.

„Ahogy nekünk semmi sem sikerült a spanyolok ellen, ezúttal az olaszok jártak ugyanígy ellenünk, miközben mi kétségtelenül parádésan vízilabdáztunk" - mondta a Waterpolo.hu-nak érthető elégedettséggel a kapitány.

Az első perctől kezdve nem volt esélye az olasz válogatottnak. Nem kevesebb, mint 19 alkalommal játszott ellenfelünk emberelőnyben, ebből 17-szer kivédekeztük őket, ehhez kaptak még két ötméterest - ez mindent elmond a meccsről. "És ha ehhez hozzáteszem, hogy mi 10 előnyből kilencet belőttünk, azt hiszem, nincs mit magyarázni. Persze mindez nem csaphat be bennünket, tudjuk, lesznek még kemény meccseink velük. A spanyolok elleni vereség után volt néhány beszélgetés, ami úgy tűnik, jól jött. Kalapemelés a csapat előtt! Most következik a torna talán legnehezebb része: levezetés után későn érünk a hotelbe, vacsorázunk, aztán szinte egyből újra jöhetünk ide, hiszen korán reggel játszunk a hollandok ellen. Magam is kíváncsian várom, mire leszünk képesek - a fizikai állapottól nem félek, inkább mentálisan lesz nehéz ilyen rövid időn belül újra felpörögni."

A magyar válogatott további programja:
vasárnap: Hollandia-Magyarország 10.30

MOL Sportágak
MOL Csapat